Somu rakstnieces Emmi Iterantas (1976.) ir scenāriju autore, teātra kritiķe un žurnāliste. Viņas 2012. gadā sarakstītais futūristiskais romāns “Ūdens atmiņa” ir ieguvis pasaules slavu, saņēmis virkni balvu un tulkots 18 valodās. Grāmata ir saistoša gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Tā nominēta prestižajai Filipa K. Dika balvai (American Philip K. Dick Award) 2014. gadā.

Par grāmatu un autori vairāk informācijas šeit: http://bibliotek.org/lv/materi%C4%81li/par-gr%C4%81matu-%C5%ABdens-atmi%C5%86a/

 

Maima Grīnberga ir somu un igauņu literatūras tulkotāja. Kopš 1996. gada iznākušas gandrīz 30 viņas tulkotas grāmatas. Saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu par bērnu un pusaudžu literatūras tulkošanu, 2009. gadā ieguvusi Igaunijas-Latvijas tulkotāju balvu, arī Latvijas Literatūras gada balvu 2009 par Miko Rimminena “Alus tarbas romāna” latviskojumu. Viņas latviskotais somu klasiķa Veines Linnas “Nezināmais kareivis” (oriģinālā publicēts 1954. gadā) ir viens no Literatūras gada balvas finālistiem tulkojumu nominācijā.

Romāna “Ūdens atmiņa” fragments 2016.gadā tika piedāvāts kā materiāls arī Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas laikā notiekošajam pasākumam “Krēslas stunda”. Tā laikā tradicionāli notiek skandināvu autoru darbu lasījumi un sarunas.

Iepazīties ar romāna fragmentu variet šeit: http://bibliotek.org/media/113963/iteranta.pdf

 

Grāmatā “Ūdens atmiņa” mēs sastopam pasauli pēc lielas ekoloģiskas katastrofas, tā ir gandrīz pilnībā izpostīta, un lielas Skandināvijas teritorijas klāj vienīgi ūdens. Norvēģijā un Zviedrijā vairs nav iespējams dzīvot. Tikai atkritumos un izgāztuvēs vēl var atrast pagātnes liecības un priekšmetu daļas no kādreiz izmantotajām lietām. Pēc katastrofas un tai sekojošajiem kariem par naftas resursu kontroli varu ir sagrābuši militāristi, kuri kontrolē visus pasaules resursus. Militāristu pārziņā ir arī dzeramais ūdens, un pastāv varbūtība, ka tas var drīz izbeigties.

Tikšanās notiek sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā un izdevniecību “Jāņa Rozes apgāds”.

Aicināti visi interesenti. Būs iespēja iegādāties romānu.

 

Ieeja – bez maksas.