Grāmatu “Labākās makšķerēšanas vietas Latvijā” 2017. gadā izdeva “Latvijas Mediji” sadarbībā ar Zivju fondu. Grāmatas radītāji ir Latvijas makšķerēšanas speciālisti Pēteris Lideris, Guntis Kārkliņš, Kristiāns Godiņš, Ināra Koha, Ojārs Lūsis un citi pazīstami makšķernieki.

 

Grāmatā aprakstīti makšķerēšanas veidi, ēsmas, makšķerēšanas īpatnības konkrētā gadalaikā un sastopamās zivis, kā arī ar kādiem mānekļiem tās pievilināt. Noderēs arī informācija par ūdenstilpju dziļumu krantīm, par vietām, kur pārnakšņot, ielaist ūdenī laivu, un kādas īpašās prasības jāievēro konkrētā ūdenskrātuvē. Grāmatu sastādījis makšķernieks ar stāžu Aldis Sāvičs. ar savām ainavu fotogrāfijām bagātinājis Andris Eglītis, tajā ievietotas arī zivju kulinārijas receptes.

 

Stāstu pēcpusdienā tiksimies ar vienu no grāmatas autoriem – dabas žurnālistu un makšķernieku   Valdi Aleksandrovu, kura publikācijas regulāri lasāmas žurnālos “Medības. Makšķerēšana. Daba”, “Astes”, “Māja”, Ieva”, kā arī ar citiem grāmatas veidotājiem. Pasākums būs saistošs tiem, kas aizraujas ar makšķerēšanu, mīl būt pie dabas un ūdeņiem.

 

Pasākums tiek organizēts UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” ietvaros.

Ieeja bez maksas.