Pateicoties Ulbrokas bibliotēkas vadītājas un darbinieku atsaucībai, divus mēnešus bibliotēkas telpās bija skatāma bērnu veidoto grāmatu izstāde. Grāmatas tapušas  Latvijas Nacionālā kultūras centra organizētā Valsts konkursa Latvijas profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem pirmās kārtās ietvaros. 

 

Konkursa pirmā kārta norisinājās visās Latvijas Mākslas skolās. Bērnu uzdevums bija izveidot katram savu grāmatiņu ilustrējot kādu no latviešu autoru dzejoļiem. Mūsu skolā lielu popularitāti iemantoja Arnolda Auziņa dzejolis “Meitene un skudra” un Ojāra Vācieša “ Varonīgu pelēnu vakardziesma ar ne visai labām beigām”.  Trešā kursa audzēkņi savukārt apliecināja daudzpusību ne vien ilustrācijā, bet arī paši sacerēja vārsmas par visai sarežģītu mācību tēmu – proporcijām. 

 

Ikviens autors ieguldīja ļoti daudz laika, enerģijas, izdomas, atraisījās radošumā, vingrinājās tehniskajās prasmēs un pieauga meistarībā. Rezultāti  ļoti iepriecināja gan pašus autorus, gan skolotājus. Šķita netaisnīgi, ka plašāku atzinību iegūst tikai tie seši audzēkņi, kurus atbilstoši konkursa nolikumam skolas vērtēšanas komisija izvirzīja uz konkursa otro kārtu valsts mērogā. Tā tapa šī izstāde.

 

Īpašs prieks par bibliotekāres Dainas radīto izstādes iekārtojumu – grāmatiņas tika sagrupētas atbilstoši ilustrētajam dzejolim , kas radīja iespēju novērtēt autoru dažādību un oriģinalitāti.

 

Maija pēdējā mācību nedēļā no 21.05 līdz 25.05.  Ulbrokas bibliotēka uzņēma viesus. Katru dienu viena vai vairākas Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas jauno ilustratoru grupas devās uz īpašu izstādes slēgšanas pasākumu. 

 

Bērnus laipni sagaidīja bibliotēkas vadītāja Daiga, iepazīstināja ar bibliotēkas darbu, iepriecināja ar jaukajām un iedvesmojošajām izstādes skatītāju atsauksmēm. Daži no bērniem, dodoties uz bibliotēku, lepni varēja rādīt ceļu kursabiedriem. Citi uzzināja, ka tepat, blakus skolai, gaidot stundu sākumu var lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku.

 

Jaunie autori dalījās pārdomās par grāmatas tapšanas procesu, ieinteresēti aplūkoja gan savus, gan citu autoru darbus, novērtēja  bibliotēkas krājumus. 

 

Daudzi no skolēniem uzzināja, ka Stopiņu novadā dzīvojis un strādājis dzejnieks Pēteris Brūveris. Bibliotekāre Ivita ne tikai pastāstīja bērniem par dzejnieka  daiļradi, bet arī pārsteidza ar īpaši sagatavotām radošajām aktivitātēm. Izrādās, bibliotēkā “Radošajā čemodāniņā” glabājas vesela brīnumu pasaule! Bērni vingrinājās atskaņu radīšanā, cenšoties atrast  Pētera Brūvera dzejolī  zem svītriņām paslēptos vārdus, mēģināja  sakārtot  atsevišķus vārdus tautasdziesmas pantos un uzbūvēt bibliotēkas logo no spoži iesaiņotām grāmatām.

 

Patiess gandarījums bērniem, skolotājiem, vecākiem, bibliotēkas darbiniekiem un visiem, kas šo divu mēnešu laikā paspēja iepazīties ar izstādi “Dzeja tēlos un attēlos”. Paldies par atsaucību, sadarbību, ieinteresētību, iedziļināšanos sirsnīgajiem, atzinīgajiem un iedvesmojošajiem vārdiem bibliotēkas darbiniekiem un  visiem, kas dalījās gan mutiski, gan veicot ierakstus bibliotēkas viesu grāmatā!