Tikšanās notika Šauļu publiskās bibliotēkas Bibliotekāru asociācijas projekta “Informatīvā servisa vecākiem, kuriem ir bērni  invalīdi attīstība” (Development of Information Services for parents of the disabled children) ietvaros, kurā Ludzas kolēģi piedalās kā partneri. Projekta mērķis  ir starptautiskā partnerība un sadarbība ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām bibliotēku jomā un invalīdu biedrībām.

 

Projekta galvenais temats ir – bibliotēkas darbs ar vecākiem, kuriem ir bērni ar dažādiem veselības traucējumiem. Šauļu bibliotēkai ir plaša pieredze šinī jautājumā, savukārt Ludzā līdzīgas pieredzes nav, tāpēc mums bija interesanti un lietderīgi dzirdēt par to. Semināra gaitā Šauļu bibliotēkas darbiniece Regina Vertelienė pastāstīja savas bibliotēkas pieredzi darbā ar bērniem ar īpašām vajadzībām un ar viņu vecākiem, kā arī dalījās iespaidos par starptautisko bibliotekāru konferenci Keiptaunā (Āfrika).

 

Lietuvas delegācijas sastāvā bija bibliotēkas darbinieki, bērnu vecāki, kā arī daži bērni ar īpašām vajadzībām. Seminārā piedalījās Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas darbinieki, Ludzas novada Sociālā dienesta darbinieks, Ludzas Māmiņu kluba “Puķuzirnītis” dalībniece, Ludzas Invalīdu biedrības priekšsēdētāja.

 

Vizītes gaitā ciemiņi apmeklēja Ludzas pilsētas galveno bibliotēku, Ludzas Novadpētniecības muzeju kā arī piedalījās  ekskursijā pa pilsētu.

 

Lietuvas kolēģi pateicas Ludzas Novadpētniecības muzejam par jaukām ekskursijām, Ludzas 2. vidusskolai par brīnišķīgajām semināra telpām, viesnīcas “Ludza” kafejnīcai par sātām ēdienreizēm.