2011. gada 30. martā, plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkā notiks Turcijas Republikas vēstniecības dāvinājuma pasniegšanas pasākums, kurā piedalīsies Turcijas Republikas vēstniece Latvijā Aiši Aihana Asja, LU mācību prorektors profesors Juris Krūmiņš, LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekānes p.i. Ilze Rūmniece un LU Bibliotēkas direktore Iveta Gudakovska.

 

Turcija ir valsts ar bagātu vēsturi, daudzveidīgu kultūru, kas veidojusies Eiropas un Āzijas vēstures notikumu, kultūru un tradīciju mijiedarbībā. Tagad arī Latvijas Universitātes Bibliotēkas apmeklētājiem būs lielākas iespējas iepazīt šo valsti.

 

Turcijas Republikas vēstniecība Latvijā dāvina LU Bibliotēkai nozīmīgu grāmatu dāvinājumu. LU Bibliotēkas Humanitāro zinātņu fakultātes bibliotēkas krājums tiks papildināts ar 545 grāmatām turku valodā par Turcijas kultūru, vēsturi, valodu, literatūru, valodniecību un literatūrzinātni.

 

Ikviens interesents, kas vēlas vairāk uzzināt par Turciju, ir aicināts piedalīties dāvinājuma pasniegšanas pasākumā un iepazīt izdevumus par Turciju!