Pasākumā piedalīsies uzņēmuma “Tilde” vadītājs Andrejs Vasiļjevs, internetā pieejamās zinību krātuves “Letonika.lv” vadītāja Anita Vasiļjeva, Valsts izglītības satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa, Latvijas Vecāku apvienības VISI Rīgas koordinatore Aira Rika, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas bibliotekāre Lita Vēvere, kultūras žurnāliste Eva Ikstena-Strapcāne, latviešu literatūras skolotāji, grāmatu autori, autortiesību aģentūru pārstāvji un citi.

Digitālās krātuves Letonika.lv lasītavā būs pieejami 42 latviešu autoru 157 grāmatu oriģināldarbi literatūras apguvei no 5. līdz 12. klasei. Līdz ar to Letonika.lv lasītava kļūs par visplašāko mācību programmās iekļautās ieteicamās latviešu literatūras digitālo vietni, kas būs pieejama gan skolotājiem, gan skolēniem. Skolu bibliotēkās nepieciešamo literatūras grāmatu nereti nepietiek, un digitālā krātuve nodrošinās šo grāmatu pieejamību. Lai gan pašlaik Letonika.lv digitālo zinību krātuvi abonē vien 10% Latvijas skolu, aptauja liecina, ka vairākums skolēnu vecāku (78%) atbalsta digitālās mācību grāmatas un to lietošanu. Savukārt pasaules pieredze rāda, ka digitālā satura risinājumi kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai tiek izmantoti aizvien plašāk. Literārie darbi digitālajā formātā skolotājiem un skolēniem ir pieejami neierobežoti laikā un telpā.

Lai apstiprinātu savu dalību pasākumā, sazinieties ar projekta konsultanti Inesi Loci: inese@lejinasleiers.lv, tālrunis: 24844039.

Par Letonika.lv

Valodu tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” portāls Letonika.lv ir internetā pieejama zinību krātuve, kurā ir nodrošināta piekļuve enciklopēdijām, vārdnīcām, pilnteksta literatūrai, attēliem, audio un video ierakstiem, valodas uzziņām un citiem informācijas resursiem. Letonika.lv ikdienā tiek izmantota uzziņu un izglītības mērķiem, kā arī dažādu mācību priekšmetu apguvei.