Latvijas Kultūras akadēmijas aģentūra Latvijas Kultūras koledža ir viena no pieredzes un tradīciju bagātākajām koledžām Latvijā, kas piedāvā mūsdienīgu izglītību kultūras jomā. Jau kopš 1946. gada, uzsākot darbu kā Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikums, tā nodrošina daudzpusīgu izglītību kultūras nozarē, tajā skaitā izglīto arī topošos bibliotēku un informācijas jomas speciālistus.

 
Koledža ir profesionālās augstākās izglītības iestāde, kas sniedz iespēju iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un ceturto profesionālās kvalifikācijas līmeni. Līdzās mācību procesam saskaņā ar konkrētu studiju programmu profiliem nozīmīgi mācību iestādes darbības virzieni ir zinātne, pētniecība un mākslinieciskā jaunrade. Koledža lepojas ar to, ka spēj apvienot stipras tradīcijas ar modernu un radošu vidi un profesionālu pasniedzēju komandu, piedāvājot konkurētspējīgu izglītību kultūras jomā atbilstoši darba tirgus pieprasījumam, kas apvieno teorētiskās zināšanas ar spēcīgu praksi. Trijās studiju programmās – Mākslas institūciju pārvaldība, Bibliotēkzinātne un informācija, Laikmetīgā deja – vienlaikus studē gandrīz 400 studenti, kuri 2 līdz 3 gadu laikā iegūst pirmā līmeņa augstāko izglītību.


Pasākumā “Tikšanās bibliotekāru stāvā: pieredzes stāsti” viesosies vairāki koledžas personāla pārstāvji, kā arī studējošie. Mācību iestādes direktore Sandra Plota piedāvās ieskatu galvenajos koledžas mērķos un uzdevumos, kā arī attīstības perspektīvās; par koledžā notiekošajiem aktuālajiem projektiem un pasākumiem informēs Attīstības un projektu vadības nodaļas vadītāja Kristiāna Tumena. Studiju programmas “Bibliotēkzinātne un informācija” vadītāja Gita Komarova pastāstīs par bibliotēku speciālistiem adresētās studiju programmas saturu, iespējām un aktualitātēm. Savukārt koledžas bibliotēkas vadītāja Daina Valeine informēs par daudzveidīgajiem bibliotēkas darba virzieniem un iesaisti gan mācību procesā, gan radošajās norisēs. Būs arī daži kultūras jomas pārstāvju radošumu raksturojoši pārsteigumi.


Pasākuma ievaddaļā LNB Bibliotēku attīstības centra nozaru informācijas eksperte Elita Vīksna iepazīstinās ar tēmai atbilstošiem bibliotēku nozares jaunumiem bibliotekāru lasītavas krājumā.


Laipni aicināti visi interesenti! Pasākumā īpaši gaidīti Latvijas koledžu un citu augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbinieki, bijušie un esošie koledžas lektori, kā arī bibliotēku informācijas profesionāļi – Latvijas Kultūras koledžas absolventi.
Dalība pasākumā – bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

 

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana publicitātes mērķiem.
 

 
Informāciju sagatavoja:

Anda Saldovere

Bibliotēku attīstības centra projektu koordinatore

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: anda.saldovere@lnb.lv

Tālr.: 67716047