2018. gada 26. aprīlī plkst. 14.00 RCB filiālbibliotēka “Vidzeme” (Brīvības gatvē 206, Rīgā) aicina uz tikšanos ar žurnālisti, raidījuma “Ielas garumā” veidotāju Lilitu Eglīti pasākumā “Mainīgās Rīgas stāsti”.

 

Pirmais raidījums „Ielas garumā” televīzijas ēterā parādījās 2003. gadā, iepazīstinot skatītājus ar Artilērijas ielu. Nu jau 15 gadus Lilita Eglīte, sadarbojoties ar vēsturniekiem, raidījumā pēta Rīgas vēsturi un uzzina iedzīvotāju stāstus. Kopā izpētītas jau vairāk nekā piecsimt ielas, ne vien Rīgā, bet arī citās Latvijas vietās un arī Tartu.

 

Žurnāliste veidojusi dokumentālās filmas, piemēram, „Geto stāsti. Rīga”, filmu par Rundāles pilskungu Imantu Lancmani „Sapnis par pili” un mākslinieci Džemmu Skulmi „Dāma”.

 

2007. gadā par ieguldījumu Aleksandra Čaka ielas izpētē Lilita Eglīte un raidījuma komanda saņēmusi Čaka balvu, ko pasniedz par augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu un par nozīmīgu veikumu Čaka daiļrades izpētē un popularizēšanā. Lilita Eglīte saņēmusi arī balvu „Rīgas Metrs 2017” kategorijā „Mūža ieguldījums”. Šo balvu pasniedz cilvēkiem, kas aktīvi piedalās pilsētvides procesos un veicina to attīstību.

 

Uz tikšanos ar Lilitu Eglīti laipni gaidīti visi interesenti!

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67181216, e-pasts: vidzeme@rcb.lv

 

Foto: Kaspars Garda – Rīga 2014

 

 

Informāciju sagatavoja:

Alise Apsīte

RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme”

Galvenā bibliotekāre

Tālr.: 67181216