Trešdien, 2.decembrī plkst. 13.00, Ventspils Galvenā bibliotēka, turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto  projektu “Rakstītājs- Lasītājs”, aicina uz tikšanos ar rakstnieku Osvaldu Zebri. 

 

2014.gadā klajā nāca vēsturisko romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” pirmais darbs – Osvalda Zebra romāns “Gaiļu kalna ēnā”. Romāns vēsta par notikumiem Latvijas 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma vēsturē, laiku, kad veidojās latviešu nācija un tika likti pamati Latvijas valstij. Romāna priekšplānā izvirzīts smags un pavisam neromantisks jautājums – kāds ir indivīda ceļš no pretošanās idejas līdz revolūcijas upuriem, no ideālistiska skata uz rītdienu un it kā sabiedrības interešu vārdā uzsāktas cīņas līdz noziegumam un dziļam izmisumam. 

Vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iesaistījušies trīspadsmit latviešu rakstnieki, uzņemoties rakstīt katrs par savu nosacītu Latvijas 20. gadsimta vēstures periodu. Romānu sērijas kopējā vadlīnija ir rūpīga laikmeta dokumentu, liecību u.c. pieejamu avotu un materiālu izpēte, kas kalpo par pamatu katra autora individuālajam literārajam redzējumam.  

Osvalds Zebris ir ieguvis maģistra grādu ekonomikā. Ar rakstniecību nodarbojas kopš 2007. gada. 2008./2009. gadā piedalījies Rakstnieku savienības organizētajā Literārajā akadēmijā. Pirmā grāmata – stāstu krājums „Brīvība tīklos” (2010) – 2011. gadā novērtēta ar Gada balvu literatūrā nominācijā “Spilgtākā debija”. 2013. gadā nākusi klajā otrā grāmata – romāns „Koka nama ļaudis”. Romāns “Gaiļu kalna ēnā” bija nominēts “Latvijas literatūras Gada balvai 2014”  kā labākais prozas darbs. 

Tikšanos ar rakstnieku vadīs literatūrzinātniece Andra Konste.

 

Ieeja pasākumā ir bez maksas.