2018. gada 4. jūlijā plkst.18.00 Pārventas bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieku, tikko iznākušā romāna “Skolotāji” autoru Andri Akmentiņu. 

 

Andris Akmentiņš (īst.v. Andris Grīnbergs), diplomēts žurnālists, ilggadējs reklāmas jomas darbinieks  (reklāmas tekstu autors un radošais direktors), animāciju un filmu dublāžu tulks, literatūrā ienācis un plašāk pazīstams kā dzejnieks. Viņš ir aktīvs dažādu dzejas pasākumu dalībnieks un organizators, radošās rakstīšanas lektors, reizē arī aktīvs makšķernieks un bards.   

 

Andris Akmentiņš ir četru dzejoļu krājumu, īso stāstu krājuma “Siltāks kā asara”, grāmatas bērniem “Trīs brāļi” par Vecrīgas vēsturi autors.  

 

Tikšanās reizē ar rakstnieku Pārventas bibliotēkā ieskatīsimies tikko “Dienas grāmatas” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznākušajā grāmatā “Skolotāji”. Autors pats nāk no skolotāju dzimtas un romānā uz Hruščova atkusņa norišu laika fona vēsta par kādu skolotāju dzimtu Alūksnes apkaimē. Lai arī romānā attēlotie notikumi risinās citā Latvijas novadā, jauniznākušais darbs saistāms arī Ventspili. “Skolotāji” daļēji tapuši šeit, jo Andris Akmentiņš nu jau vērā ņemamu laiku dzīvo Ventspilī un viņa darba gaitas ir bijušas saistītas arī ar Ventspils bibliotēku. Ventspilnieku interesi par romānu vēl vairāk varētu vairot fakts, ka viena no skolotājām, kas dalījusies savās atmiņās un autoram stāsījusi par romānā tēlotā laika notikumiem, ir Ventspilī labi zināmā skolotāja Aija Bumbiere. 

 

Romāna pēcvārdā autors raksta: “Ļoti drīz sapratu, ka vēlos šajā grāmatā pastāstīt jaunākām, karu un pēckaru nepieredzējušām paaudzēm to, ko cenšas pastāstīt vecmammas, varbūt nedaudz modernākā valodā. […] Veiksmes gadījumā šis darbs būs tilts starp paaudzēm, bija vērts mēģināt.”

 

Pasākums notiek cikla “Izdošanas gads 2018” ietvaros. Ieeja bez maksas.