2018. gada 15. maijā plkst. 9.00 Ventspils Bērnu bibliotēka (Akmeņu ielā 2, Ventspilī), realizējot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto  projektu “Lasīšanas laboratorija”, aicina uz tikšanos ar rakstnieci un dzejnieci Ievu Samausku.

 

 Ieva Samauska ir viena no ražīgākajām bērnu grāmatu autorēm. Viņas sarakstīto grāmatu klāstā ir “Vislabākā dāvana”, “Kad aizmūk B un iemīlas V”, “Govs uz bagāžnieka”, “Čarlīnes deguns”, “Muša, kura gribēja būt lidmašīna”, “Skaļā klase”, “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa”, “Ķiķināšanas gadalaiks”, “Pilsēta no A līdz Z”, “Betijas sarunas jeb Kā es piedzimu”, “Kā uzburt sniegu”, “Starp diviem sirdspukstiem” un citi darbi. 

 

Rakstniece par savām grāmatām saka – “Katra grāmata ir citāda, katrai ir savs stāsts un rakstības stils, jo ar bērniem var runāt dažādi. Pat par nopietnām lietām var runāt līksmi.”

 

 2015.gadā Ieva saņēmusi bērnu literatūras balvu- Pastariņa prēmiju. Jāņa Baltvilka balvai literatūrā nominētas viņas grāmatas “Eņģelītis”, “Ķiķināšanas gadalaiks”, “Govs uz bagāžnieka”, “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa”, kas 2015.gadā bija nominēta arī Latvijas Literatūras gada balvai. 

 

 Dzejniece un proziste Ieva Samauska dzimusi Saldū, studējusi žurnālistiku Latvijas Universitātē, strādājusi dažādos preses izdevumos – žurnāla “Ieva”, laikrakstā “Saldus Zeme”, publicējusies žurnālos “Santa”, “Rīgas Laiks”, “Mājas Viesis” un citos izdevumos.

 

 Pēc Ievas Samauskas grāmatas “Kā uzburt sniegu” motīviem 2007. gadā Nacionālajā teātrī iestudēta dzejas izrāde bērniem.

 

 Aicinām uz tikšanos ar rakstnieci, lai kopīgi “Lasīšanas laboratorijā” “preparētu” viņas darbus un radītos tēlus, diskutētu par lasīšanas paradumiem un ieradumiem.

Sagatavoja:

 Inga Bindre

Ventspils bibliotēkas Bērnu bibliotēkas vadītāja

E-pasts: inga.bindre@ventspils.lv

Tālr.: 63627361