Rīgas Centrālās bibliotēkas Daugavas filiālbibliotēka (Aviācijas ielā 15) 20.janvārī plkst.16.00 aicina uz tikšanos ar rakstnieci Noru Ikstenu.

 

Rakstniece ir vairāku pazīstamu romānu („Amour Fou jeb Aplamā mīla 69 pantos”, „Jaunavas mācība”, „Dzīves svinēšana”) un īsprozas – stāstu un eseju autore. Populāri ir arī Noras Ikstenas biogrāfiskie darbi, kas veltīti Dzintaram Sodumam, Brunim Rubesam, Vijai Vētrai, Mārai Zālītei, Regīnai Ezerai.

 

Par grāmatu „Nenoteiktā bija” – Imanta Ziedoņa bērnības atmiņu rekonstrukciju – Nora Ikstena saņēmusi Baltijas asamblejas balvu, Literatūras gada balvu un laikraksta „Diena” Gada balvu kultūrā.

 

Nora Ikstena aktīvi iesaistījusies valsts kultūrpolitikas veidošanas procesos, bijusi Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja. Rakstniece bijusi arī Latvijas Literatūras centra valdes priekšsēdētāja. Nora Ikstena sarakstījusi scenāriju dokumentālajai filmai par latviešu rakstniekiem trimdā „Pasaules nepasaule” (2001).

 

Noras Ikstenas romāns „Mātes piens” ir kļuvis par šobrīd vispopulārāko grāmatu mūsu lasītāju vidū, gaidītāju rindas, lai izlasītu grāmatu, nekļūst īsākas, grāmatas tematika raisa dziļas pārdomas  un diskusijas. 


Papildinformācija