2018. gada 11. janvārī plkst.11.30 Ventspils Bērnu bibliotēkā (Akmeņu ielā 2, Ventspilī) ar jaunajiem lasītājiem tiksies rakstniece Andra Manfelde. Pagājušā gada nogalē izdevniecība “Dienas grāmata” izdeva desmito Andras Manfeldes grāmatu – darbu bērniem “Kurš no mums lidos?” ar autores ilustrācijām. 

 

 Tas ir stāsts par trīs bērniem – Fēliksa, Dodō un Ķī, kuri dzīvo Karostas nomalē pie jūras. Kādā pavasara rītā uzrodas bieza migla. Kad dūmaka izklīst, bērni redz, ka vairs nav viņu skaistākās ēkas-Katedrāles. 

 

 Fēliksa, Dodō un Ķī dodas to meklēt un atrod trīs brīnumstikliņus. Caur tiem var redzēt ļoti dīvainas lietas. Ceļā viņiem jāsastop gan Skumju Princese, gan Dusmu Dāma, jābrīnās par Tukšrosības Kundzīti un jābēg no Spēļu Spokiem. Tilta Putns viņus izglābj, tomēr, lai atbildētu uz jautājumu “Kurš no mums lidos?”, jālasa viss stāsts!

 

 Grāmatas literārā redaktore Ingmāra Balode: “Lasot šo grāmatu, devos ceļojumā, kurš man ļāva brīnīties uz aizrauties tā, kā man, pieaugušajai, jau kādu laiku nebija gadījies. Labi gan, ka lielajiem ļaudīm domātu romānu rakstīšana vai to uzvedumi uz samtā tērptām Latvijas skatuvēm nav atņēmuši Andrai Manfeldei spēju skriet pa pasauli ar jūras dotu, nogludinātu brīnumlausku kabatā! Caur to skatoties, ieraugām tālāk par vējainās Karaostas mājām, tālāk par lielumlielās katedrāles spožajiem kupoliem, precīzāk par jūrasbraucēju binokļiem. Grāmata, ko lasīt priekšā saviem bērniem. Un vismaz vienu reizi, klusi un neatlaižoties – sev.”

 

 A.Manfelde atpazīstamību ieguva ar savu pirmo romānu “Adata”, kurā daļēji autobiogrāfiski attēlota jaunas meitenes atkarība no narkotikām. Pēc romāna motīviem A. Manfelde sacer libretu Zigmara Liepiņa mūziklam “Adata”, kuru iestudē Latvijas Nacionālais teātris. 

 

 Andrai Manfeldei izdoti trīs dzejoļu krājumi un septiņas prozas grāmatas. Par saviem darbiem viņa saņēmusi Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas balvu, R. Gerkena un Rakstnieku savienības romānu konkursa balvu, E.Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis”, bijusi nominēta Literatūras gada balvai. 

 

 

Sagatavoja:

Vija Baško

Ventspils Galvenās bibliotēkas

Bibliogrāfijas un informācijas nodaļas vadītāja

Tālr.: 63623231

E-pasts: vija.basko@ventspils.lv