Jana dzīvo Salaspilī, beigusi Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāti, strādā Rīgas Valdorfa skolā, spēlē teātrī, ir pasākumu organizētāja Salaspils kultūras namā “Enerģētiķis”, darbojas pašas veidotā jauniešu klubā “Zibsnis”. Turpat kaut kur ir arī aizraušanās ar zirgiem, dzejas rakstīšana un vēl daudz kas cits.
Kad 3. maijā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, viņai tika pasniegts apbalvojums “Laiks Ziedonim”, balvas pieteicējs godīgi atzina, ka viņam nav skaidrs, kā viens cilvēks 24 stundās spēj paveikt tik daudz.

Kur tādi nemiera gari kā viņa ņem enerģiju? “Eju uz teātri, pie jūras un uz mežu, un tas noteikti dod spēku. Ja runājam par Salaspili, tad tas ir ābeļdārzs un Daugava. Lasu dzeju, bet kādreiz man pašai patīk uzrakstīt kādu dzejas rindiņu, un tie ir brīži, kad esmu pati ar sevi. “
Šovasar, lai būtu dialogs pašai ar sevi, Jana devās uz Santjago de Kompostelu Spānijā. Ceļš no Francijas dienvidiem līdz Spānijas vidienei ir gandrīz tūkstošs kilometrus garš, tas ir fiziski un garīgi grūts pārbaudījums. Interesants bija Janas stāstījums par ceļā piedzīvoto, gadījumu ar atrastiem apaviem, kas ļāva turpināt ceļu un nozaudēto ceļa somu ar vērtīgajiem pierakstiem.

Jana ir pozitīva, radoša, atvērta visam jaunam, prasīga pret sevi, sapņotāja, kas tic, ka kādudien cilvēku smaidi uzveiks pasaules naidu. Viņa drosmīgi aizstāv cilvēciskās vērtības sociālajos tīklos; savus talantus attīsta un dāvā sabiedrībai. Jana ir iedvesmas avots ne tikai jauniešiem, bet jebkuram, kuram ir bijusi iespēja ar viņu sadarboties. Tam liecinieki bija arī kuplais klausītāju pulks Baložu bibliotēkā. Jana tik izjusti lasīja savus dzejoļus, ka pat mazākie klausītāji bija aizkustināti un pēc pasākuma interesējās par Janu un iespēju izlasīt viņas dzejas grāmatu.  “Skaistos svētkos, skaistajā septembrī – Dzejas dienu laikā. Paldies Baloži!,” ar šādu ierakstu Jana uzdāvināja bibliotēkai savu grāmatu “Sila purene”, kas izdota pavisam nesen – šajā gadā un nu būs pieejama mūsu lasītājiem.

Paldies Janai un Aleksandram par brīnišķīgo dzejas un mūzikas baudījumu! Paldies visiem interesentiem, kas apmeklēja pasākumu!

Foto no pasākuma šeit.