2015. gada 3. jūnijā plkst. 17.30 Ventspils Galvenā bibliotēka (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) aicina uz tikšanos ar grāmatas par Krimas okupāciju “Ukraina – dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija” autoru žurnālistu Imantu Liepiņu.

Pieredzējušā žurnālista Imanta Liepiņa grāmata “Ukraina – dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija” ir spilgta reportāža par Maidana laukumu, Krimas okupāciju un kaujām Donbasā. Tas ir aculiecinieka stāsts, piedzīvojot gan barikādes Neatkarības laukumā, gan iefiltrējoties Krimā un vērojot referenduma viltošanu, gan dodoties kaujās pie Doņeckas lidostas.

Latvijas vēstniece Ukrainā Dr. Argita Draudze par šo grāmatu saka: “Šeit dokumentēta īstenība, kas spēcīgā vēstījuma ziņā pārspēj īstenību.”

Imants Liepiņš ir žurnālists ar 15 gadu stāžu, strādājis vadošajos Latvijas medijos, ilgus gadus ir starptautiskās vārda brīvības organizācijas Reporters Sans Frontieres līdzstrādnieks Baltijas valstīs, viens  no nedaudzajiem pasaules žurnālistiem, kas ticis akreditēts gan Janukoviča laika Ukrainā, gan vienlaikus Eiromaidanā un pie Doņeckas “tautas republikas” separātistiem.

Beidzis Literārās akadēmijas prozas un dzejas meistardarbnīcas. I.Liepiņš raksta dokumentālo literatūru, īsākus un garākus stāstus, ir vairāku grāmatu autors. 2007. gada Prozas lasījumos guvis atzinību kā Gada debitants.

“Pirmo reportāžu no Ukrainas uzrakstīju pirms desmit gadiem. Ir sanācis tā, ka ik pa laikam es turp esmu devies komandējumos. Valstī notiekošo palīdz izprast arī tas, ka lasu ukraiņu valodā un patlaban valodu esmu apguvis tik tālu, ka varu tajā sarunāties par politiskiem jautājumiem. No 2014. gada janvāra jeb aptuveni no eiromaidana revolūcijas vidus esmu “Neatkarīgās Rīta Avīzes” speciālkorespondents Ukrainā,” saka Imants Liepiņš.

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicinām visus interesentus!
 
 
Informācija:
Olita Šteinmane
Ventspils bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 63623231
E-pasts: olita.steinmane@ventspils.lv