2017. gada 10. oktobrī plkst. 18.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības ielā 38–4, Rīgā) notiks tikšanās ar dzejnieku Jāni Tomašu. Vakara gaitā iecerēta saruna, ko vadīs Mg. philol. Arturs Skutelis, dzejas lasījums, kā arī atbildes uz publikas jautājumiem.

Jānis Tomašs (1984) ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes latviešu dzejniekiem. Viņa debijas krājums “Melnie darba cimdi” izdots 2016. gada beigās, un par to autors saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā “Gada debija”, Dzintara Soduma balvu par novatorismu literatūrā, kā arī “Kilograma kultūras” tautas balsojuma gada balvu literatūrā.

Jāņa Tomaša dzejā “jūtams tāds kā reinkarnējies un modificējies Valža Grēviņa vai Jāņa Ziemeļnieka pesimistisks romantisms, kas visas negācijas skata kā vidēji nepatīkamu, vienmēr klātesošu lāstu, kurš vaļā nelaiž, tomēr nav arī gluži mirstamā vaina, bet drīzāk kalpo par iedvesmas avotu: visintīmākā un godīgākā saruna pašam ar sevi ir pieskaršanās iracionālajam un drūmajam,” – tā par krājumu “Melnie darba cimdi” recenzijā žurnālā “Punctum” raksta dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

10. oktobrī Jānis Tomašs lasīs gan dzejoļus no sava debijas krājuma, gan jaunākos, vēl nepublicētos darbus.

Ieejas maksa: 1.50 €.

Vairāk informācijas – 67289767, arturs.skutelis@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājaslapās: memorialiemuzeji.lv un upisamuzejs.lv.