2014. gada 23. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka “Kurzeme” (Rīgā, Jūrmalas gatvē 78d) aicina uz tikšanos ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri Jakovu Rafalsonu.
 
Pasākuma informatīvais atbalstītājs žurnāls “Zintnieks”.
 
Jakovs Rafalsons (pazīstams arī kā Jakovs Orlovs) ir Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris, arī režisors. Lai gan Jakova Rafalsona tēvs bija rīdzinieks, tomēr Jakovs dzimis Ukrainā, 1946. gadā, 1964. gadā pārcēlies uz Rīgu, bet no 1966. mācījies Jaroslavļas teātra skolā (pabeidzis 1970. gadā). Precējies ar aktrisi Margaritu Orlovu, pieņēmis sievas uzvārdu kā pseidonīmu.
 
Strādājis Mičurinas, Voroņežas, Sevastopoles un Tomskas drāmas teātros, arī Maskavas teātros “Наш театр” un “Глобус”. Kopš 1991. gada strādā Rīgā, Krievu drāmas teātrī (tagad Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris).
 
Filmējies vairākās filmās (“Tiritomba jeb Zelta zivtiņa”, “Rūdolfa mantojums”, “Skroderdienas Silmačos” u.c.) un seriālos (“Neprāta cena”, “Ugunsgrēks”), arī ierunājis lomas animācijas filmās (“Šreks 3”), bijis režisors Daugavpils teātra izrādei “O, sievietes”.
 
1996. gadā saņēmis “Spēlmaņu nakts” gada labākā aktiera balvu par Kapteiņa lomu izrādē “Nāves deja”, 2001. gadā – “Spēlmaņu nakts” gada labākā aktiera balvu par Skapēna lomu izrādē “Skapēna blēdības”. Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris (2003). Saņēmis Krievijas PFSR nopelniem bagātā skatuves mākslinieka titulu.