22. aprīlī, laikā no 11.00 līdz 13.00, visiem interesentiem būs iespējams piedalīties tiešsaistes diskusijā “Lasām pa vecam, lasām pa jaunam!”, kuru Latvijas Bibliotēku nedēļas ietvaros organizē Latvijas Bibliotekāru biedrība sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību.

 

Diskusijā tiks apspriesta lasīšanas un lasīšanas prasmju nozīme indivīdu un kopienu attīstībā un lasīšanas veicināšana sabiedrībā, it īpašu bērnu un jauniešu vidū. Diskusijas gaitā centīsimies rast atbildes uz virkni jautājumu – kāpēc cilvēkam ir svarīgi lasīt, kāpēc svarīgi ir lasīt tieši grāmatas, ko lasīšana dod pašam cilvēkam un sabiedrībai kopumā, kāda ir lasīšanas prasmju loma kompetencēs balstītā izglītības modelī, ko par lasīšanas paradumiem liecina šī brīža situācija Latvijas grāmatnīcās un bibliotēkās, kādu nišu Latvijā ieņēmušas e-grāmatas, vai ar to palīdzību var piesaistīt lasīšanai bērnus un jauniešus, kādas ir to izmantošanas iespējas izglītībā? Par šiem jautājumiem diskusijas laikā viedokļus paudīs lasītāji, bibliotekāri, rakstnieki, izdevēji, pētnieki un izglītības jomas pārstāvji.

 

Diskusija būs vērojama tiešraidē saitē http://www.lps.lv/lv/seminari-un-video/tiesraide/, un jebkurš interesents varēs iesūtīt jautājumus diskusijas dalībniekiem.

 

Papildinformācija