Kā daudzās citās valstīs iepriekš, rīkotāju mērķis ir kopīgi un vienlaicīgi izveidot garāko dzejoli, kas jebkad ir tapis Baltijas valstīs – 120 metrus garu. Pasākumā varēs piedalīties simtiem cilvēku, rakstot savus pantus uz gara, zemē izklāta papīra ruļļa. Milzīgais dzejolis Rīgā tiks sarakstīts 1.septembrī, Zināšanu dienā. Veidojot projektu šajā dienā, rīkotāji vēlas atzīmēt zināšanu nozīmi, pārvarot visus izaicinājumus, ar ko cilvēcei mūsdienās ir jāsaskaras.

 

Anhels Arenas (Angel Arenas), projekta veidotājs, atzīmē: “Tas, ka projekts ieradīsies Latvijā, ir arī ļoti simboliski, ņemot verā valsts senās tautas dzejas – dainu – tradīcijas. Tāpēc nacionālā un vietējā līmeņa kultūras institūcijas arī varētu būt ieinteresētas kļūt par daļu no projekta.”

 

Rīdzinieki un galvaspilsētas viesi paši kļūs par dzejniekiem, tāpēc projekts sauksies RĪGA, MILZĪGAIS DZEJOLIS.

 

Ikviens aicināts piedalīties!

 

Šā projekta veidotājs ir spāņu dzejnieks un antropologs Anhels Arenas, kurš arī pārstāv UNESCO centru Andalusijā (Spānija). Milzu dzejolis tika veidots ar tādu institūciju atbalstu kā UNESCO, UNICEF, Miera kultūras fonds, vēstniecības, universitātes, kultūras ministrijas u.c. Rīga kļūs par vienu no dažām pilsētām, kur projektu atbalstīja tirdzniecības centri – pēc Managua, Kijevas, Malakas un Bogotas.

 

Īsumā:

  • Milzīgais dzejolis ir starptautiskais projekts, kas tika veidots jau 50 pilsētās 21 pasaules valstī
  • Kopējais garums – 8300 metri
  • 86 000 dalībnieki
  • 9 800 panti
  • Izmantotas 44 valodas
  • 178 institūcijas
  • 380 dažādi mediji
  • Milzu dzejoļu tapšanā piedalījušies daudzas svarīgas personas – Spānijas kultūras ministrs, Federico Mayor Zaragoza, kas 12 gadus bijis UNESCO ģenerāldirektors, Vjetnamas premjerministra vietnieks, Starptautiskā dzejas festivāla direktors Bogotā, bijušais UNESCO ģenerāldirektors Kōichirō Matsuura, u.c.

 

Šajā interneta vietnē Jūs varat atrast vairāk fotogrāfiju un informācijas:

www.giantpoem.com

www.facebook.com/GiantPoem

 

Vairāk informācijas angļu valodā par citiem projektiem: www.angelarenas.com

 

Lai saņemtu sīkāku informāciju, Jūs varat sazināties ar pasākuma veidotāju:

Angel Arenas

Projekts “Pasaule, milzīgais dzejolis”

UNESCO Andalusija

Starptautiskā māksla un sociālās inovācijas

(+34) 649 282 151

Skype: Angel_Arenas_