Atsaucoties šim aicinājumam un iemiesojot Somijas simtgades vadmotīvu „Kopā”, Latvijas valsts simtgades birojs aicina uz kopā sanākšanu Somijas simtgades kafijas pauzē 5. decembrī plkst. 14.00 Latvijas valsts simtgades informācijas centrā (Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā). Pasākuma laikā būs iespēja lasīt latviešu valodā atdzejotu Somijas dzeju, ar kafiju cienās Somijas uzņēmums „Paulig” un noskaņai skanēs īpaši dziesmu izlase ar dažādu un košu šīs valsts mūziku.

Baltijas valstis, Polija un Somija ir cieši sadarbības partneri valstu simtgades sagatavošanā un kopīgu iniciatīvu īstenošanā, lai Eiropā un pasaulē plaši vēstītu par reģiona vēsturi un devumu. Latvijas valsts Somiju simtgadē sveica oktobrī, kad ar īpašu koncertprogrammu Somijā viesojās Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, tāpat Somijā ar pasākumiem tika godināts iniciatīvas „Latvijas karoga ceļš” simtgades karogs, savukārt Somijas sveiciens Latvijas cilvēkiem patlaban skatāms Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Rīgas Biržā laikmetīgās mākslas izstādē „Ar septiņjūdžu zābakiem. Pietura – Somija. Darbi no Kiasma muzeja kolekcijas”.

Somijai bija īpaša loma Latvijas valsts tapšanā, kad Somijas karavīri piedalījās Latvijas Brīvības cīņās.

Interesenti aicināti piebiedroties pasākumam Latvijas valsts simtgades informācijas centrā, zili baltās krāsās veidot savas kafijas pauzes, klausīties Somijas mūzikas izlasi vai sociālajos medijos profila bildes par godu Somijas dzimšanas dienai ar īpašu aplikāciju pārveidot zili baltos toņos.

Papildu informācija:

Linda Pastare

Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste

Kultūras ministrija

Tālr.: 67330339; 29374438

E-pasts: Linda.Pastare@km.gov.lv

www.lv100.lv