Tā pie iemīļotākajām grāmatām pulcēs lielus un mazus lasītājus visā Latvijā. Tie, kas grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst. 12.00 Esplanādes laukumā, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes mācību prorektora Andra Kangro un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktores Evijas Papules uzruna videotiešraidē, ko varēs vērot vietnē www.lu.lv, no Latvijas Universitātes Bibliotēkas Kalpaka bulvārī 4, plkst. 11.45, lai plkst. 12.00 dotu kopīgu startu Lasīšanas dienas 15 minūtēm visā Latvijā.

Lai piedalītos Lasīšanas dienā, pirmkārt, katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata; otrkārt, jāizvēlas lasīšanas vieta; treškārt, jāuzaicina draugus un radus uz kopīgu lasīšanu; ceturtkārt, jādalās lasītpriekā ceturtdien, 29.maijā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā; piektkārt, ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās lasīšanas sociālos tīklos ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanas uz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau otrajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Videoaicinājums piedalīties Lasīšanas dienā.

 
Par Lasīšanas dienu

Lasīšanas diena ir daļa no projekta “Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei”, ko īstenoja Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un IZM Valsts izglītības un satura centru. Projekta realizācija norisinājās ESF apakšaktivitātē 1.2.2.4.1. “Iekļaujošas izglītības un sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveide, nepieciešamā personāla sagatavošana, nodrošināšana un kompetences paaugstināšana” laika posmā 03.01.2011.-30.04.2014. Plašāk: www.atbalsts.lu.lv.
 
Papildu informācija:

Kitija Balcare, komunikācijas konsultante
Mob. tālr.: (+371) 29683396

Gunta Kraģe, LU PPMF dekāna palīdze
Mob. tālr.: (+371) 29408743
e-pasts: gunta.krage@lu.lv