Šī ir pirmā izglītības programma par dokumentu digitālās saglabāšanas jautājumiem Latvijā, kas piedāvā unikālu iespēju iegūt zināšanas no Eiropā vadošajiem elektronisko dokumentu ekspertiem. Programma paredzēta gan informācijas tehnoloģiju, gan dokumentu un arhīvu pārvaldības speciālistiem. Aicināti arī kolēģi, kuri līdz šim vairāk strādājuši ar papīra dokumentiem un jaunie speciālisti ar nelielu pieredzi.

 

Programmas dalībnieki gūs ieskatu par:
1)    digitālās saglabāšanas konceptiem, riskiem, metodēm un teorētiskajām problēmām;
2)    dokumentu pārvaldības nozīmi digitālās saglabāšanas nodrošināšanā;
3)    saglabāšanas plānošanu;
4)    organizatoriskās, semantiskās un tehniskās sadarbspējas nosacījumiem;
4)    OAIS un metadatu standartiem un metodēm;
5)    informācijas pakotņu veidošanu informācijas saglabāšanai un izmantošanai;
6)    datu bāzu un elektroniski parakstīto dokumentu saglabāšanas pieejām, metodēm un formātiem, t.sk. SIARD2 formātu.

 
Tālākizglītības programmu vadīs lektori – Igaunijas Nacionālā arhīva un DLM foruma speciālisti Ph.D. Tarvo Kārbergs un M.Sc. Kuldars Āss. Abu speciālistu izglītība, zinātniskais un praktiskais darbs ir bijis saistīts ar informācijas tehnoloģijām un dokumentu digitālo saglabāšanu. Viņi ir vairāku starptautiski citējamu zinātnisko publikāciju un konferenču referātu autori. Pasaulē viena no vadošajām organizācijām elektronisko dokumentu jomā ir Eiropas Komisijas izveidotais DLM Forums. Abi lektori pēdējo gadu laikā ir intensīvi strādājuši pie DLM foruma elektronisko dokumentu saglabāšanas standartu un specifikāciju izstrādes.


Nodarbības notiks angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā. Noslēgumā tiks izsniegta LU apliecība par tālākizglītības programmas apguvi.


Nodarbības notiks pirmdien un otrdien, 5. un 6. februārī no pulksten 10.00 līdz 17.15. LU Sociālo zinātņu fakultātē – Rīgā, Lomonosova ielā 1A


Dalības maksa par šādas unikālas programmas apguvi – tikai 200 eiro.

Lai pieteiktos programmai, lūdzam, līdz 31. janvārim pulksten 17.00 aizpildīt reģistrēšanās veidlapu (ko var atrast Sociālo zinātņu fakultātes mājaslapā) un nosūtīt uz e-pastu: gundega.kreicberga@lu.lv


Pēc reģistrēšanās saņemsiet informāciju par maksājuma veikšanu.

 

 
Papildu informācija:

docente Daina Pakalna

E-pasts: daina.pakalna@lu.lv

Tālr.: 26790847