Visiem ir zināma sen pārbaudīta patiesība – cilvēki, kuri smejas, ir simpātiski, jo smaids uzpērk un valdzina, smiekli ir dvēseles un sirds atslēga uz gaišu dzīvi. Izrādās, smiekliem ir veltīta īpaša zinātnes nozare – getoloģija, ar kuru nodarbojas  Starptautiskā praktiskā un terapeitiskā humora asociācija, kas ir pasaulē lielākais smieklu pētīšanas institūts. Arī Latvijā praktizē smieklu terapiju. Smiekli uzlabo imunitāti, atvieglo sāpes, pazemina asinsspiedienu, uzlabo cilvēku sociālo dzīvi un strādā kā neliels fitnesa treniņš.

1.aprīlī Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisināsies vairāki pasākumi, kas liks gan pasmaidīt, gan pasmieties.

Jau no plkst. 13.30 līdz pat plkst.19.00 SIA Aspered aicina apmeklēt radošās darbnīcas– “Atlecošā bumbiņa”, “Vannas bumbas”, “Cālis kapsulā” un “Krāsu zinātne”, un pārliecināties, ka pat tik nopietna sfēra kā zinātne nav iedomajam bez jokiem, dīvainībām un kurioziem.

Savukārt plkst.17.30 bibliotēkas apmeklētāji uzzinās, ka Ventspilij ir savs “Smieklu karalis”. Kas viņš ir un kāpēc dēvējams par “Smieklu karali Ventspilī” pastāstīs Uldis Grīnbergs, bet pasākumā jautrību vairos dziesmu ansamblis “Ventiņ”- vienīgais ansamblis Latvijā un pasaulē, kas dzied ventiņu valodā.

Gaidīsim 1. aprīlī Galvenajā bibliotēkā!