Lekciju cikla “Sarunas par būtisko” pirmās tikšanās tēma “Sarunas par tikumību”, savukārt, nākamā – “Sarunas par mūzikas noslēpumiem”, kas ir sagatavota, izmantojot izdevniecības SOL VITA izdoto grāmatu  “Mūzikas noslēpumi.” 

“Visu mūsu dzīvi pavada skaņas un mūzika. Tās kvalitāte tieši un būtiski ietekmē visu turpmāko cilvēces evolūcijas gaitu.

Kāda kvalitāte ir mūzikai, kas nepārtraukti skan mūsu dzīvē: veikalos, kafejnīcās, televīzijas pārraidēs un no radiouztvērējiem?… Mūzika spēj dziedināt, bet var arī iznīcināt.

Šajā rakstu krājumā atklāti daži mūzikas noslēpumi. Kad mēs zinām, kā mūzika ietekmē mūs un mūsu apkārtējo pasauli, mēs varam apzināti likt lietā šīs zināšanas un reāli mainīt savu dzīvi! Mēs varam izvēlēties mūziku, kas mūs ietekmē labvēlīgi, dziedina un atveseļo, dara laimīgākus un garīgi bagātākus, un mēs varam izvēlēties arī tieši pretējo – tādu, kas sagrauj mūsu psihi, padara mūs atkarīgus no nepārtrauktas neharmoniskas mūzikas atskaņošanas un pamazām pārvērš mūs par biorobotiem, laupot mums iespēju būt brīviem un radošiem savas laimes kalējiem.

Lektore Inguna Sāre ieguvusi profesionālo maģistra grādu sociotehnisku sistēmu modelēšanā, kā arī profesionālo bakalaura grādu biznesa vadībā ar uzņēmuma un iestādes vadītāja kvalifikāciju.