Daudz dažādu pasākumu notiek gan pirms, gan pēc 26. septembra, aicinot ikvienu apzināties un svinēt daudzvalodību un iepazīt Eiropā sastopamo valodu apguves un lietošanas pieredzi.

 

Gaidot 2016. gada Eiropas Valodu dienu, Latviešu valodas aģentūra aicina uzzināt vairāk par latviešu valodu un citām Eiropas valodām, piedaloties viktorīnā. Aģentūras mājaslapā www.valoda.lv publicēti 1. kārtas jautājumi, uz kuriem atbildes var atrast Eiropas Valodu dienas oficiālās mājaslapas http://edl.ecml.at/ sadaļā latviešu valodā.

 

Viktorīna notiks 2 kārtās. 1. kārta norisinās no 1. septembra līdz 15. septembrim, 2. kārta – no 16. septembra līdz 22. septembrim. 23. septembrī Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv tiks paziņoti viktorīnas uzvarētāji. Uzvarētājus gaidīsim Eiropas Valodu dienas 15. gadskārtai veltītajā pasākumā 26. septembrī Rīgā (norises vieta tiks precizēta).

 

Atbildes uz viktorīnas 1. kārtu sūtiet uz evd@valoda.lv līdz 15. septembrim.

2. kārtas jautājumi par Eiropas Valodu dienu Latvijā tiks publicēti Latviešu valodas aģentūras mājaslapā 16. septembrī.

 

Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv un Facebook lapā tuvākajā laikā būs pieejama informācija arī par citiem Eiropas Valodu dienas 2016 pasākumiem Latvijā!