28.decembrī plkst. 12.00 Ventspils Galvenās bibliotēkas Europe Direct informācijas centrā finanšu eksperte Agnese Pastare bezmaksas seminārā  “Darbiniekus ietekmējošās nodokļu izmaiņas” iepazīstinās ar jaunumiem nodokļu jomā, kas iedzīvotājus ietekmēs visvairāk.

Jaunais, 2017.gads, nāk arī ar izmaiņām  Latvijas nodokļu sistēmā, to piemērošanas kārtībā un valsts fiskālajā politikā kopumā. Svarīgi zināt, ka 2017.gadā strādājošo ikmēneša neapliekamais minimums samazināsies līdz 60 eiro, bet maksimālais gada neapliekamais minimums būs 1380 eiro. Gada apliekamā ienākuma apmērs, līdz kuram piemēro maksimālo gada neapliekamo minimumu, ir 4800 eiro. Savukārt gada apliekamais ienākuma apmērs, virs kura piemēro tikai minimālo gada neapliekamo minimumu, ir pieaudzis līdz 13 200 eiro. Strādājošie nodokļu starpību starp piemēroto neapliekamo minimumu un noteikto diferencēto gada neapliekamo minimumu, varēs atgūt 2018. gadā, Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

 

Izmaiņas 2017.gadā būs arī bezdarbnieku pabalstu aprēķināšanā un izmaksā. To izmaksās tikai tad, ja būs nostrādāti 12 mēneši 16 mēnešu periodā. 8. Tāpat tiks ieviests kvalifikācijas periods slimības pabalsta iegūšanai. Tas būs trīs mēneši pēdējo sešu mēnešu laikā vai seši mēneši pēdējo divu gadu laikā. Aicinām visus, kurus interesē jaunajā gadā gaidāmās nodokļu izmaiņas!