2017. gada 28. jūnijā plkst. 19:00 Mežaparkā, kultūrtelpā “Strops” (Rīgā, Janševska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā) notiks “Satori” vasaras avīzes Nr.6 atvēršanas pasākums. Atverot avīzi kopā ar dzejnieku Kārli Vērdiņu, režisori Martu Martinsoni, dzejnieku E.F. Kuku, režisoru Matīsu Kažu, aktīvisti Līnu Kārkliņu un publicistu Ilmāru Šlāpinu varēs diskutēt par amerikāniskumu. Pasākumā būs iespējams iegūt arī “Satori” vasaras avīzes jaunākā numura pirmos eksemplārus.

 

Jau sesto gadu pēc kārtas interneta žurnāls “Satori.lv” izdos “Satori” vasaras avīzi, šogad izdevuma tēma amerikāniskums visdažādākajās tā izpausmēs. “Satori” vasaras avīzi Nr.6 no 28. jūnija bez maksas būs iespējams iegūt Rīgas kultūras vietās, kā arī citviet Latvijā un “Satori.lv” redakcijā.

 

“Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins redaktora slejā raksta: “Amerika kā metafora vai mīts ir svarīga literatūras, mākslas un vispār mūsu – pārējās pasaules – kultūras sastāvdaļa. Mēs esam domājuši par Ameriku visādas domas, baidījušies no tās Aukstā kara laikos, alkuši pēc tās gan pirms, gan pēc, esam ticējuši tam, ka Amerika ir apsolītā zeme, kur piepildās visas ilgas un cerības, esam klausījušies aizliegto “Amerikas balsi”, dejojuši Elvisa Preslija, Maikla Džeksona un Britnijas Spīrsas mūzikas pavadījumā, pirkuši “no rokas” un par bargu naudu “Levi Strauss” un “Wrangler” džinsus, smēķējuši “Marlboro”, dzēruši kokakolu, Lasījuši Ernestu Hemingveju un Marku Tvenu, Džeku Londonu un O. Henriju.”

 

“Satori” vasaras avīzē Nr.6 varēs lasīt Ivara Ījaba rakstu par antiamerikāniskumu, Zanes Penezes rakstu par protesta kustībām, izklaidējošus rakstus par seriālu “Beverlihilsa 90210” kā amerikāniskuma kvintesenci, par Mikiju, Minniju un citiem smieklīgajiem dzīvniekiem. Divas publikācijas veltītas mūzikai, kā arī avīzē atrodama Bukovska atdzeja, repera Jay Z atdzeja un daudz kas cits.

 

“Satori” vasaras avīzi izdod biedrība “Ascendum”, drukā – “Dardedze Hologrāfija”. Šis projekts ir tapis ar ASV vēstniecības atbalstu. Tajā paustie viedokļi un secinājumi vai ieteikumi var neatspoguļot Valsts departamenta oficiālo nostāju.

 

Interneta žurnāls “Satori.lv” ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā.

 

Biedrība “Ascendum” ir sabiedriska organizācija, kuras misija ir iekļaujošas sabiedrības veidošanas caur kultūras prizmu.

 

 

Papildu informācija:

Elizabete Lukšo

Tālr.: 29149186

E-pasts: elizabete@satori.lv