2011. gada 5. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks saruna “Dzīves starp mums”, kas veltīta biogrāfiskajai rakstniecībai Latvijā no 1991. līdz 2011. gadam.

Latvijā līdz ar neatkarības atjaunošanos 1991. gadā kļuva būtiska gan savas ģimenes, gan tautas un kultūras vēstures izzināšana un pārvērtēšana. Biogrāfiskie materiāli kalpo gan par literatūras, gan pētījumu avotu. Tapusi virkne dažādu žanru biogrāfisku darbu, kuru aktualitāti apliecina kā lasītāju interese, tā kaismīgas polemikas publiskajā telpā. Arī ekspedīcijās vāktie dzīvesstāsti kļuvuši par nozīmīgu pētnieku intereses lauku.

Pasākumā teātra zinātniece un biogrāfiskās literatūras kursa pasniedzēja Latvijas Universitātē Līga Ulberte iepazīstinās ar latviešu biogrāfiskās rakstniecības aktualizēšanās motīviem, pārstāvētajiem žanriem un atšķirīgiem biogrāfiskā materiāla interpretācijas veidiem. Literatūrpētniece Lita Silova dalīsies iespaidos par nozīmīgākajiem pēdējās divdesmitgades biogrāfiskās literatūras paraugiem. Nacionālās mutvārdu vēstures pētnieces Māra Zirnīte un Maruta Pranka raksturos ekspedīcijās savākto dzīvesstāstu materiālus un to publikācijas. Sarunā piedalīsies arī Aleksandra Čaka biogrāfijas pētnieks un viens no romāna Čaks autoriem Valdis Rūmnieks, kuru iztaujāsim par romāna tapšanas gaitu un daiļdarba attiecībām ar dokumentējamo realitāti.

Sarunu vadīs RMM Komunikācijas nodaļas speciālistes Inga Surgunte un Māra Eņģele.

Sarīkojumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Kas muzejam vēderā? Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija:
Maija Treile
Rakstniecības un mūzikas muzeja redaktore
Tālr.: 67227782; 29631741
maija.treile@rmm.lv
www.rmm.lv