Nepilnu trīs mēnešu laikā ierakstīts un akcijas vietnē http://lasi.literatura.lv augšupielādēts pusotrs tūkstotis unikālu Eduarda Veidenbauma dzejoļu skandējumu!

 

Vēl aizvien turpinās balsojums par labāko Eduarda Veidenbauma dzejas skandējumu un tā autoru! Iemīļotāko Veidenbauma dzejas skandētāju vidū ir gan LR kultūras ministre Dace Melbārde, gan etnomuzikologs Valdis Muktupāvels.

 

Aicinām atbalstīt gan šī brīža līderus, gan arī izjustos JRT aktiera Andra Keiša (dzejolis “Ar šīs zemes vareniem”), literatūras un teātra zinātnieka Viktora Hausmaņa (dzejolis “Pa ielām dubļainām”), igauņu dzejnieka Contra (dzejoļi “Tauta, tauta, gaišā latvju tauta”, “Viss ir joks”) un citu skandējumus.

 

Vairākus spilgtus un neaizmirstamus izpildījumus guvis Veidenbauma dzejolis “Iedzer brāli”, vērts atzīmēt Renāra (segvārds manamejeff) vai RobertsOGProductions sniegumu.

 

Visa akcijas redaktoru izlase klausāma akcijas “Skandē Veidenbaumu” Youtube kanālā “Lasi skaļi”.

 

Lai balsotu par savu mīļāko skandējumu, atrodi skandēto dzejoli, tad konkrēto skandētāju un pretī tā lasījumam spied atzīmi “Patīk”.

 

Vēl līdz 30. novembrim ikviens ir aicināts ieskandēt Eduarda Veidenbauma dzejoli gan augšupielādējot audio failu akcijas vietnē lasi.literatura.lv, gan veicot ierakstu no savas mobilās ierīces vai īpaši akcijai veidotajā audio kabīnē Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāvā!

 

LU LFMI jau īstenojis vairākas nozīmīgas sabiedrības iesaistes akcijas par kultūrvēsturisko mantojumu, piemēram, folkloras materiāla digitālās krātuves papildināšanu akcijās “Simtgades Burtnieks” un “Valodas talka”.

 

Akciju organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI) ES ERAF finansētajā projektā “Stiprinot zināšanu sabiedrību” (Nr. 1.1.1.1/16/A/040). Projekta mērķis ir izstrādāt virtuālu pētniecības un sabiedrības iesaistes laboratoriju un virtuālus informācijas analīzes rīkus pētījumu veikšanai digitālajās humanitārajās zinātnēs, iesaistīt sabiedrību kopīgu zināšanu radīšanā un padarīt publiski brīvi pieejamu, ērti lietojamu apjomīgu kultūras datu kopumu pētniecībai un vispārējai izziņai.

 

Akcijas sadarbības partneri: Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Finansiāli atbalsta arī Rīgas dome un Rakstnieku savienība.

 

Papildu informācija:

Madara Eversone

LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts

Zinātniskā asistente, Mg.philol.

www.lulfmi.lv

www.literatura.lv