Ekspozīcija prezentē IT risinājumus, kas ir saistīti ar tādām pamata jomām kā: sabiedrība, izglītība un kultūra, bizness, inovācijas un start-ups, veselība un pārvaldība.

Jaunā ekspozīcija ir veidota tā, ka pirmajā pusgadā to būs iespējams piedzīvot un iepazīt ne tikai starptautiskajai auditorijai – Latvijas prezidentūras ES Padomē viesiem, – bet arī jebkuram interesentam, pieslēdzoties virtuāli, izmantojot interneta vidi.

Rīgas IT Demo centrs veido interaktīvu Latvijas IT risinājumu kopkatalogu – eksporta portfeli, radot iespēju interaktīvā veidā iepazīties ar Latvijas IT uzņēmumiem, sasniegumiem, pieredzēm un veiksmes stāstiem, veicinot to atpazīstamību Latvijā un starptautiskajā vidē. Eksporta portfelis tiks integrēts un prezentēts gan jaunajā ekspozīcijā, gan interneta vidē.

2014. gadā RITDC aicina uz Atvērto durvju dienu 4. decembrī, lai vēl pēdējo reizi iepazīstinātu ikvienu interesentu ar esošo RITDC ekspozīciju un Latvijas IT nozares attīstības tendencēm. Vienlaikus RITDC viesiem būs iespēja iegūt papildu informāciju par RITDC darbību un attīstības plāniem, iespējām prezentēt savus IT risinājumus arī jaunajā ekspozīcijā LNB.

RITDC īpaši aicina pieteikties un sadarboties tos uzņēmumus vai personas, kas strādā IT jomā, bet iepriekš nav prezentējuši savus darbus un sasniegumus plašākai auditorijai. RITDC mērķis ir pārstāvēt visu Latvijas IT nozari un prezentēt tās spējas un iespējas visdaudzveidīgākajās jomās un veidos.

Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne: “Lai veicinātu Latvijas attīstību un izaugsmi, mums noteikti vajag labi attīstītu informācijas tehnoloģiju nozari, bet tai savukārt nevajag būvēt lielas ražotnes un rūpnīcas, lai būtu panākumi. Ir vajadzīgi gudri prāti – personības, kas ir radošas, inovatīvas, mācīties gribošas, – kas ļauj parādīt Latviju pasaules mērogā. Latvijas IT nozare apvieno šādus spēcīgus uzņēmumus un personības, kuru paveikto prezentēsim arī Latvijas prezidentūras ES padomē laikā.”

Atvērto durvju dienas ietvaros notiks trīs informatīvās tūres: plkst.10.00, 13.00 un 15.00. Norises vieta: RITDC, Valdemāra Centrs, Valdemāra iela 21, 2.stāvs, Rīga. Aicināti uzņēmēji, IT nozares pārstāvji, studenti un ikviens interesents.

Vienlaikus RITDC iepazīstinās ar tiem sasniegumiem, kas Latvijā ir radīti pēdējo mēnešu laikā.

Piemēram, uzņēmums Tieto Latvija ir izstrādājis jaunu laika plānošanas un uzskaites sistēmu “MyTime”. Tas ir ērts un vienkāršs darba laika patēriņa uzskaites rīks, kas palīdz sekmēt efektīvu iestādes iekšējo procesu kontroli un izmaksu plānošanu. “MyTime” ir web sistēma, kas darbiniekiem ļauj ērti atskaitīties par padarīto un vadītājiem viegli iegūt atskaites un operatīvo informāciju.

Savukārt DPA ir radījis savu eksporta portfeli, tajā ietverot IT risinājumus biometrijas, satiksmes, pasta un biznesa vadības nozarēs. RITDC ir iespējams aplūkot tādus risinājumus kā BIMS video analītikas risinājums, FITS transportlīdzekļa identifikācijas risinājums un ACTO paroļu aizvietošanas risinājums.

BDA ir uzņēmums, kas izstrādā cilvēkresursu kompetenču attīstības modeli. Tas ļauj novērtēt un attīstīt katra uzņēmuma darbinieka kompetences. Projekta ietvaros tiek veikti pētījumi Latvijas uzņēmumos, kas ļaus teorētiski izstrādāto modeli pielāgot biznesa videi.

Exigen Services Latvia ir pabeidzis programmizstrādes projektu, izstrādājot Valsts Darba inspekcijas (VDI) informācijas sistēmu un ieviešot 16 e-pakalpojumus. Projekta laikā uzņēmums ir attīstījis risinājumus, kas radīja iespēju izveidot vienotu uzņēmumu, fizisko personu datubāzi, pārbaužu plānošanu, uzņēmumu bīstamības gradāciju. Tāpat projekta ietvaros ir ieviesta ELDIS dokumentu vadības sistēma un izveidota integrācija ar septiņiem valsts nozīmes reģistriem: Uzņēmumu reģistrs, VID, PLMP Iedzīvotāju reģistrs, VSAA, Nacionālais veselības dienests, VZD adrešu reģistrs un IeM IC Sodu reģistrs.

RIX Technologies – konkursa “Platīna pele 2014” finālists kategorijā “Risinājumi pārvaldei” – ir izstrādājis risinājumu, kas nepilnu trīs gadu laikā ir radījis iespēju Zemkopības ministrijai pilnībā atteikties no papīra dokumentu aprites ministrijas iekšējā saziņā un dokumentu apritē. Risinājuma izstrāde ir radījusi iespēju vienā informācijas telpā līdzdarboties piecām tautsaimniecības nozarēm: pārtikas un veterinārijas, lauksaimniecības, lauku attīstības, meža nozares un zivsaimniecības. Kopumā 90% no visiem ministrijas, tās padotības iestāžu un 110 to reģionālo struktūrvienību darbiniekiem savus ar dokumentu apstrādi, sagatavošanu, informācijas apriti, uzdevumu izpildi, kā arī klientu apkalpošanu saistītos ikdienas pienākumus veic vienotajā informācijas vidē, tādejādi būtiski uzlabojot informācijas aprites efektivitāti, drošību un kvalitāti.

Jāatzīmē, ka uzņēmums FMS, kas ir Latvijā visvairāk izmantotās resursu vadības sistēmas “Horizon” ražotājs, no 2015.gada 1.janvāra maina nosaukumu, kas būs – Visma Enterprise. Nosaukuma maiņa ir saistīta ar faktu, ka šī gada jūnijā uzņēmumu iegādājās vadošais Ziemeļvalstu IT uzņēmums – Norvēģijas IT kompānija Visma Group. Uzņēmuma vadītājs Jānis Bergs uzsver, ka nosaukuma maiņa neietekmēs līdzšinējos līgumus un saistības. Vienlaikus tā ienākšana Latvijā palielinās pieejamo darba vietu skaitu IT sfērā strādājošajiem. Plānots, ka tuvāko trīs gadu laikā centrs nodarbinās ap 200 cilvēku. Drīzumā tiks atvērts ārpakalpojumu centrs, kas nodarbosies ar dažādu pakalpojumu sniegšanu Visma Group uzņēmumiem.

Rīgas IT Demo centrs (RITDC) ir sabiedrisks projekts, kura mērķis ir izveidot vadošo komunikāciju platformu Latvijas IT nozarē, vietējā un globālā mērogā veicinot gan jaunu, gan pieredzējušu IT uzņēmumu uzņēmējdarbību. Projektu īsteno biedrība “Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris”.

Aktuālā informācija un jaunumi: www.facebook.com/RigaITDemoCentre, www.twitter.com/RigaDemoCentre, www.linkedin.com/company/latvian-it-cluster, www.itbaltic.lv.

Projektu informatīvi atbalsta: TVNET.lv, RīgaTV 24, Chaula.TV, www.1188.lv.

RITDC projekta sadarbības partneris, atbalstītājs un Lieldraugs – LG Electronics Latvia.

Papildu informācija:

Katrin Gulbis-Vekman
Rīgas IT Demo centra vadītāja

Tālr.: 26180773

E-pasts: katrin.gulbis@itbaltic.com

Klāvs Balamovskis
Kultūras biedrība “Make Art”

Komunikācija un publicitāte

Tālr.: 26188226

E-pasts: klavs@makeart.lv