Ieeja brīva, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

 

Tikšanos ciklu “Restartējot saknes: es protu vācu valodu” sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku organizē Rīgas Vācu kultūras biedrība. Atbalstu sniedz Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība www.riga.diplo.de, Latvijas Vācu savienība www.verband.lv, Institut für Auslandsbeziehungen (Ārzemju kultūras attiecību institūts) www.ifa.de, Gētes institūts Rīgā www.goethe.de/riga, Latvijas Studējošo vortāls “StudentNet” www.studentnet.lv.

 

• Ar Egona Ziediņa grāmatu “Vācu valoda trīs mēnešos” un Heinriha Bella romānu “Eņģelis klusēja” tikšanos atbalsta apgāds “Zvaigzne ABC” www.zvaigzne.lv.

• Informācija par vācvalodīgo grāmatu tulkojumiem latviešu valodā rodama Gētes institūta Rīgā mājas lapā internetā: www.goethe.de/ins/lv/prj/uak/lvindex.htm.

 

Tikšanās ievadā uzstāsies Rīgas Vācu kultūras biedrības vokālā ansambļa “Morgenrot” dziedātāju grupa. Tikšanās laikā viesi dalīsies savā pieredzē par vācu valodas apguvi, izmantošanā darba un dzīves gaitās. Tikšanās viesi pārstāv vēstures jomu, tāpēc sarunā tiks skarta arī vēsture tēma gan pagātnē, gan tagadnē. Tikšanās notiks dialoga formā un dalībnieki viesiem varēs uzdot jautājumus un dalīties arī savās pārdomās. Tikšanās noslēgumā notiks neliela atjautības viktorīna par Vācijas tematu.

 

Ilona Audere (1958) studējusi filoloģiju Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, ieguvusi doktora grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, pētījusi Lībekas un Rīgas stiklinieku darbnīcu sakarus. Strādājusi par latviešu valodas un literatūras skolotāju Rīgas 25.vidusskolā, lasījusi lekcijas Latvijas Kultūras akadēmijā un Latvijas Mākslas akadēmijā, no 1992. gada strādā Mencendorfa namā, no 2002.gada esot tā vadītāja. Mākslas un kultūras projektu organizatore un kuratore, regulāri publicējas plašsaziņas līdzekļos.

 

Guntis Švītiņš (1954) mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Stikla mākslinieciskās apstrādes nodaļā, beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas nodaļu. Vadījis Mākslas nodaļu Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, bijis Latviešu glezniecības nodaļas zinātniskais līdzstrādnieks Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, kopš 1995. gada strādā Latvijas Nacionālajā arhīvā. Sākot no 1983. gada, sagatavojis, iekārtojis un kūrējis tēlotājas mākslas, lietišķās mākslas un dokumentu izstādes. 1984. gadā sācis publicēties par latviešu tēlotājas mākslas jautājumiem Latvijas un ārvalstu presē. Kā grafiķis izstādēs piedalās kopš 1977.g ada, grupu un personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Armēnijā, Spānijā, Kolumbijā.

 

Papildu informācija:

 

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.: 67607562

e-pasts: daina.geibaka@rcb.lv

 

Tālivaldis Kronbergs

Latvijas Studējošo vortāla “StudentNet” www.studentnet.lv vadītājs

e-pasts: talivaldis.kronbergs@inbox.lv,

www.draugiem.lv/talivaldis.kronbergs