Projekta mērķis ir ieinteresēt latviešu valodas apguvē krieviski runājošo ģimeņu (arī maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu) bērnus un iedrošināt viņus sākt runāt latviski. Projekta veidotāji vēlas arī veicināt izpratni par to, ka valodas zināšanas uzlabo saskarsmi, rada drošības sajūtu un piederības sajūtu sabiedrībai, kurā mēs dzīvojam.

Tā kā bibliotēka pozicionē sevi kā vidi, kurā vienlīdz uzmanīgu attieksmi un vienlīdz vērtīgu pakalpojumu saņem ikviens apmeklētājs neatkarīgi no sociālās, nacionālās, reliģiskās u.c. piederības un prioritātēm, tieši bibliotēka var kļūt par saskarsmes telpu, kurā 6 līdz 7 gadus veci mazākumtautību bērni sāk runāt latviski.

Uz nodarbībām “Sāksim runāt latviski?” tiks aicināti piedalīties visi interesenti, bet īpaši tiks uzrunāti vecāki, kuru mazuļi neapmeklē bērnudārzu un kuriem varētu rasties grūtības iekļauties sabiedrībā, uzsākot skolas gaitas.

Aprīlī bibliotekāri no RCB un visām filiālēm apmeklēs Latviešu valodas aģentūras speciālistes Vinetas Vaivades vadīto semināru “Bilingvālā komunikācija”, kurā apgūs daudzveidīgas bilingvālu pasākumu metodes, lai dialogs ar bērniem un apmācības nebūtu garlaicīgas un nomācošas.

Plānots, ka projektā piedalīsies Rīgas Centrālā bibliotēka un 9 filiālbibliotēkas. Katra no tām veidos 7 – 10 bērnu lielu grupu nodarbībām. Iecerēts, ka ikvienā bibliotēkā notiks vairākas bilingvālās nodarbības, kurās bibliotekāri izmantos grāmatas, pasaku tēlu kostīmus, spēles un rotaļas. Par veiksmīgu dalību nodarbībās bērnus gaida arī dāvaniņas.

Informācija par to, kurās RCB filiālēs notiks nodarbības bērniem, drīzumā tiks publicēta RCB mājaslapā www.rcb.lv, kā arī RCB blogā bērniem http://bibliotekaberniem.rcb.lv/ .

Visas nodarbības būs bez maksas!

 

 
Konktaktinformācija:
Ilze Apine
Rīgas Centrālās bibliotēkas projektu vadītāja
Tālr.: 67037479