Saprotot ierobežotos līdzekļus, kas ne vienmēr ļauj iegādāties aktuālāko literatūru un mācību materiālus, RBLF uzdāvināja šo grāmatu vairākiem desmitiem mākslas skolām visos Latvijas reģionos.

“Ceram, ka grāmata sniegs gan skolotājiem, gan skolēniem jaunas emocijas, atklās līdz šim nezināmus faktus un bagātinās mācību procesu. Mums ir patiess prieks, ka varam papildināt mākslas skolu grāmatu krājumu ar tik vērtīgu izdevumu,” saka Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.

Monogrāfijas autore Ilze Konstante “Gleznotājs Jānis Osis (1926-1991), 20. gadsimta piecdesmito gadu jaunais mākslinieks, strauji pieteica savu ienākšanu Latvijas figurālajā glezniecībā un pavadīja pusgadsimtu ražīgā darbā, vienlīdz spoži sevi apliecinot ainavu, sevišķi zvejniekciemu un jūras piekrastes romantiski reālistiskos gleznojumos. Monogrāfija ir veltīta latviešu gleznotāja Jāņa Oša dzīvei un daiļradei, kas sakņojas gan arhīva materiālos, gan laikabiedru atmiņās, gan nenovērtējami bagātajā epistolārajā materiālā un dokumentālajās liecībās.”