Tas tika iesniegts biedrības „KIT” izsludinātajā projektu konkursā „Es radu Latviju – es daru Latviju” (finansiāli atbalsta Saldus novada projektu fonds biedrības projektā „Es radu Latviju – es daru Latviju”). Projekts guvis pilnīgu atbalstu 546,72 euro apmērā. 

Projekta mērķis – pilnveidojot kolektīva vizuālo tēlu iegādāties saktas un aubes, deju pasākumā demonstrēt kolektīva vizuālā tēla uzlabojumus un izstādē parādīt novada tautastērpu krāšņumu, tā pilnveidojot pagasta un novada kultūrvidi un iedibinot jaunas tradīcijas.

Projekta vienojošais elements ir tautas tērps un tā detaļas, deja, draudzēšanās un sadarbība – veidojot pasākumu, izstādi un kolektīva vizuālo noformējumu.

Projekta laikā tiks izgatavotas saktas un aubes Kursīšu pagasta VPDK “Kursītis” dalībniecēm, Kursīšu estrādē noorganizēts deju sadraudzības pasākums “100 dejas soļi Latvijai”, kura laikā kolektīvs aicinās pie sevis Kursīšos jaunus draugus, bibliotēkā iekārtota izstāde “Saldus novada tautastērpi”.

Biedrība “KABata” lūdz atsaukties Saldus novada kolektīvus, privātpersonas un biedrības, kuras pēdējo gadu laikā izgatavojušas Saldus novadam raksturīgos tautastērpus vai kuriem ir senāki mūsu novada tautastērpi un padalīties ar tiem, lai varētu iekārtot izstādi, dodot iespēju novada iedzīvotājiem redzēt to krāšņumu un varbūt pašiem sasparoties sava tautastērpa izgatavošanai.