Tā kā grāmatas lielākoties ir 1 eksemplārā, izveidojās milzīgas rindas, kā rezultātā ne katram bērnam pietika pacietības sagaidīt savu rindu uz grāmatu. Lasīšanu uzsāka 44 bērni, bet 28 izlasīja visas 6 grāmatas savā vecuma grupā. Pēc grāmatu izlasīšanas bērni kā īsti eksperti novērtēja izlasīto, izvirzot Top3 un pamatojot savu izvēli, kā arī atbildot uz citiem jautājumiem anketā, kas bija jāaizpilda. Novērtēšana attīsta bērnos prasmi izteikties, pamatot savu izvēli.

 

Pēdējos gadus īpaši tiek uzrunāti un iesaistīti bērnu vecāki piedalīties “Vecāku žūrijā”. Arī šogad vecāki ļoti aktīvi piedalījās, taču visas grāmatas izlasīja 8 vecāki.  Redzot, ka lasa vecāki, tas motivē un rosina lasīt arī bērnus.

 

21. februārī sanāca kopā tie bērni, kas bija izlasījuši un novērtējuši grāmatas, aizpildot elektroniski anketu.  Pasākums sākās ar atziņām par iemīļotāko grāmatu. 5+ grupā par visinteresantāko grāmatu atzina M.Dibikas „Pastnieks Pele”,  9+ grupā interesanta un aizraujoša grāmata pēc mazo ekspertu viedokļa E.Kārlsones „Aukliņa, putns un es”, bet  11+ grupa par interesantāko atzina Andras Manfeldes  grāmatu “Kurš no mums lidos?”.

 

Noslēguma pēcpusdienu gaida ikviens eksperts, jo priecē kopā būšana, jautrība spēlējot spēles.

 

Šoreiz pārbaudījām ekspertu atmiņu. Bērni lasīja grāmatas citātus, un bija jāuzmin, no kuras žūrijas grāmatas tie ir. Lasīšanas eksperti pierādīja, ka viņi tiešām ir cītīgi lasījuši žūrijas grāmatas. Ar mēmā šova palīdzību minēja grāmatu nosaukumus. Bērni parādīja savu izdomu un iztēli.

 

Kā arī bērni izmēģināja spēli krāsainu bumbiņu šķirošanā parādot savu pirkstu veiklību. Spēle bērnos izraisīja azartu un aizrautību.

 

Lai rosīšanās būtu aktīva un netrūktu enerģijas, bērniem tika sarūpēts neliels cienastiņš. Pasākuma noslēgumā katrs bērns saņēma nelielu veicināšanas dāvaniņu, kurā bija arī Bērnu un Jauniešu žūrijas organizētāju sagādātais lineāls ar palielināmo stiklu ar saukli “Lasi un vērtē”.

 

Paldies ekspertiem par darbu!

 

Foto no pasākuma šeit

 

Uz tikšanos jaunajā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2019”!