2014. gada 4. aprīlī plkst.10.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) tiks atklāta portāla latart.lv dalībnieku gleznu izstāde.

 

“Portāls latart.lv ir bezmaksas interneta lappuse gleznotājiem. Cik man ir zināms,  tas ir vienīgais šāda profila publiski pieejams portāls Latvijā. Pašlaik savus darbus portālā publisko ap 100 gleznotāju. Kopējais portālā redzamo darbu skaits ir ap 2000, apmēram pusi no tiem iespējams iegādāties.
 
Portāls sākotnēji bija iecerēts kā vietne profesionāliem gleznotājiem, bet ar laiku kļuva skaidrs, ka tas ļoti saista arī cilvēkus, kam gleznošana ir hobijs, jo galeriju un mācību iestāžu portāli ir orientēti galvenokārt uz profesionāļu darbu vizuālo atspoguļojumu, bet citu labi attīstītu specializētu interneta lappušu nebija.
 
Latart.lv portāla izstādes iecere ir gan modināt sabiedrības interesi  par gleznām, kas tapušas Latvijā, gan veicināt pašu autoru interesi turpināt gleznošanu. Jāuzsver, ka vairākiem Latart.lv gleznotājiem šī ir pirmā gleznu izstāde viņu dzīvē. Bez tam ceru, ka šī izstāde mudinās arī citus gleznotājus publicēt savus darbus latart.lv, jo tā ir viegli pārskatāma interneta lappuse, kurā iespējams ievietot lielu skaitu darbu.
 
Par sevi: esmu programmētājs, latart.lv izveidoju pirms trim gadiem un uzturu to par saviem līdzekļiem”. Jane Stix.

 

Izstāde Rīgas Centrālajā bibliotēkā līdz 6. maijam skatāma darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00

 

Kontaktinformācija: 67181017