Katru gadu Latvijas Interneta asociācijas “Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centrs un sadarbības partneri organizē izglītojošus un informatīvus pasākumus, iesaistot tajos Latvijas skolas, bibliotēkas un plašu sabiedrību.

 

Aicinot domāt par drošību internetā un kopā radīt labāku interneta vidi un saturu, 2015. gada 9. un 10. februārī tiks organizēta 24 stundu Latvijas interneta lietotāju aptauja INTERNETA TAUTAS SKAITĪŠANA ar mērķi noskaidrot – kas, kur, kādiem mērķiem un cik ilgi 24 stundu laikā Latvijā lieto internetu, kā arī – vai interneta vidē interneta lietotājs ir vairojis pozitīvo vai negatīvo saturu.

 

INTERNETA TAUTAS SKAITĪŠANA nav kvalitatīvs pētījums, tā ir akcija ar mērķi aicināt ikvienu interneta lietotāju aizdomāties par drošības jautājumiem internetā, kā arī savu atbildību un uzvedību internetā.

Sekojiet baneriem www.draugiem.lv, www.inbox.lv, www.delfi.lv, www.etwinning.lv, www.drossinternets.lv un, sākot no 9. februāra plkst. 12.00, piedalieties INTERNETA TAUTAS SKAITĪŠANĀ. Ar aptaujas norisi un rezultātiem tiksiet iepazīstināti 24 stundu garumā www.drossinternets.lv un pie sadarbības partneriem.

Paralēli INTERNETA TAUTAS SKAITĪŠANAI sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras starptautisko skolu sadarbības tīklu “eTwinning” tiek organizēts divu dienu seminārs skolēniem un skolotājiem, kā arī šajā dienā Latvijas skolās un bibliotēkās norit dažādi pasākumi un foto konkurss.

Aicinām aktīvi iesaistīties pasākumos, kopā radot labāku, drošāku un interesantāku interneta vidi!

Plašāka informācija par aktivitātēm www.drossinternets.lv.

“Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centra darbību nodrošina Latvijas Interneta asociācija ar partneriem Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un Latvijas Pašvaldību mācību centru. Galvenie darbības virzieni ir sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, izglītošana un informēšana par galvenajiem riskiem internetā un kā no tiem izvairīties, nodrošināt uzticības tālruņa 116111 darbību, kā arī nodrošināt iespēju sabiedrībai www.drossinternets.lv mājas lapā ziņot par nelegālu interneta saturu un pārkāpumiem internetā.