Šobrīd ir iegādātas un lasītavā pieejamas trīs izdevniecības Zvaigzne ABC e- grāmatas: Jūnass Jūnasons. Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda, Laura Valdena. Pēdējā moa noslēpums, Patriks Ness. Jautājums un Atbilde (zinātniskā fantastika bērniem un jauniešiem).

 

E – grāmatu lasītavas krājumu veidos lasītāju pieprasītākās grāmatas. Piemēram, uz J. Jūnasona grāmatu ir izveidojusies gara lasītgribētāju rinda. Viena no e – grāmatu lasītavas priekšrocībām ir iespēja lasīt grāmatu vēl pirms tā drukātā veidā nonākusi bibliotēkas plauktā kā gadījumā ar L. Valdenas darbu.

 

Grāmatas e-formātā var lasīt Galvenajā bibliotēkā uz vietas, bibliotēkas darba laikā, turklāt šis pakalpojums pieejams arī tiem lasītājiem, kuriem nav iespējas iegādāties Vienoto lasītāju karti, bez kuras bibliotēkas grāmatas un citus materiālus uz mājām neizsniedz.

 

E – grāmatu tirgus Latvijā vēl nav tik plaši attīstīts, tāpēc grāmatu latviešu valodā ir maz. Tās var iegādāties izdevniecībās Zvaigzne ABC un Atēna. Labprāt uzklausīsim Jūsu ieteikumus, kurus lūdzam sūtīt uz Ventspils bibliotēkas e-pasta adresi: biblioteka@ventspils.gov.lv