Tādējādi bibliotēku speciālisti un ikviens interesents, kas nav varējis ierasties uz 83. WLIC Vroclavā, Polijā, varēs būt kā daļa no vislielākā ikgadējā starptautiskā bibliotēku un informācijas jomas notikuma.

Svētdien, 20. augustā plkst. 10.00-12.00 skatītāji varēs sekot līdzi kongresa atklāšanas sesijai un izbaudīt unikālo WLIC atmosfēru. Pēc oficiālajām Donna Scheeder (IFLA prezidente) un Gerald Leitner (IFLA ģenerālsekretārs) uzrunām tiešraides skatītāji dzirdēs vārdus no Polijas Republikas prezidenta Andrzej Duda vēstules, kā arī redzēs premjerministra pirmā vietnieka un kultūras un nacionālās kultūras mantojuma ministra Piotr Gliński oficiālo uzrunu kongresa delegātiem. Visus bibliotēku nozares pārstāvjus Vroclavā sveicinās Nacionālās komitejas priekšsēdētāji: Rafał Dutkiewicz (Vroclavas mērs), Elżbieta Stefańczyk (Polijas bibliotekāru asociācijas prezidente) un Tomasz Makowski (Nacionālās bibliotēkas direktors). Pēc Richard Butterwick-Pawlikowski galvenās runas tiešraides skatītāji tiks iepriecināti ar īsu stāstu par Vroclavu: teātra izrādi, kurā prezentēta Vroclavas vēsture.

Pirmdien, 21. augustā plkst. 08.30-09.15 būs iespēja sekot līdzi IFLA Galvenajai sesijai, kas ir ātrākais veids, lai uzzinātu visu par nozīmīgākajiem IFLA projektiem un iniciatīvām. Plkst. 9.30 IFLA prezidente Donna Scheeder sāks savu prezidenta sesiju ar nosaukumu “Aicinājums uz rīcību”, pievēršoties IFLA Globālās vīzijas diskusijai, lai iedrošinātu bibliotēku nozari nākotnē ne tikai izdzīvot, bet arī uzplaukt. Šajā sesijā tiks atklāta Globālās vīzijas tiešsaistes balsošanas platforma un ikviens bibliotēku nozares pārstāvis tiks aicināts piedalīties un balsot, lai palīdzētu izveidot vienotu bibliotēku nozari.

Ceturtdien, 24. augustā, plkst. 16.15-17.30 noslēguma sesija būs pēdējā iespēja sajust WLIC 2017 gaisotni. Skatieties līdzšinējās IFLA valdes sveicienus jaunajai valdei, saņemiet virtuālu ielūgumu uz WLIC 2018 Kualalumpurā (Malaizijā) un uzklausiet nākamās IFLA prezidentes Gloria Perez-Salmeron uzrunu!

Tiešraides straumēšana ir tikai viens no daudzajiem instrumentiem, ko izmanto IFLA, lai nodrošinātu savas darbības atvērtību un pārredzamību. IFLA plāno šo saziņas veidu izmantot arī savām turpmākajām iniciatīvām, lai varētu sasniegt savus biedrus un visus interesentus plašākā, modernākā un atraktīvākā veidā.

Informācija par turpmākajām tiešraides straumēšanām būs pieejama sociālajos medijos 

Lai iegūtu plašāku informāciju par WLIC, apmeklējiet vietni https://2017.ifla.org

 

 

© IFLA

 

Tulkojusi:

Kristīne Deksne 

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Bibliotēku attīstības centrs

Bibliotēku portāla redaktore

Tālr.: 67716043

portals@lnb.lv 

kristine.deksne@lnb.lv