Uzsākot jaunu gadu, Siguldas pagasta kultūras nams un Siguldas novada bibliotēka aicina apmeklēt pasākumu ciklu “Piektdienas sarunas pie tējas tases”. Gada laikā plānojam katra mēneša otrajā piektdienā plkst. 18.00 organizēt tikšanos ar kādu sabiedrībā pazīstamu un interesantu personību.

Jaunajā gadā mēģināsim izzināt sarežģīto pasauli, kurā mājo tik daudz mīļu, interesantu, pikantu, jocīgu un neizskaidrojamu, pat muļķīgu un azartisku lietu. Kopā atcerēsimies gan prieka brīžus, gan dalīsimies sirdssāpēs. Iepazīstināsim ar sabiedrībā pazīstamām personībām, kuri ir tādi paši cilvēki kā Tu. Kas zina, varbūt kāds šajās sarunās radīs iedvesmu, lai uzsāktu sen atlikta mērķa realizēšanu.

Esam iecerējuši tikties ar šādām personībām: akadēmiķi Jānis Stradiņu, juristu, sabiedrisko darbinieku, politiķi Andri Grūtupu, žurnālisti, rakstnieci, laikraksta “Latvijas Avīze” galvenā redaktora vietnieci Moniku Zīli, literatūrkritiķi Andu Kubuliņu, dzejnieku, atdzejotāju, literatūrkritiķi Knutu Skujenieku, dramaturgu, prozaiķi Hariju Gulbi, prozaiķi Zigmundu Skujiņu.

”…es ticu tikšanos svētumam. Esmu pārliecināta, ka dzīvē vienīgais īsta prieka avots ir saskarsme ar citiem. Un es nožēloju katru dienu, kad palaižam garām izdevību satikties – aiz slinkuma, bikluma vai vienkārši tāpēc, ka „tā nemēdz darīt”…” /Žanīna Buasāra/

Jūs gaidīs kūpoša tējas tase, interesantas sarunas un mūsu novada bibliotēkās pieejamo autoru grāmatu izstāde.