Jaunais NAIS palīdz lietotājiem vieglāk atrast vajadzīgos tiesību aktus – sistēmā piedāvātā vienkāršā meklēšana ir papildināta ar ievadāmā teksta asistenta funkciju, kas ļauj pēc ievadītā teksta fragmenta izvēlēties atbilstošus vārdus vai frāzes dokumentu nosaukumos. Būtiski papildināts arī Mans NAIS – lietotājs ar izmaiņām dokumentos varēs iepazīties pašā lietojumprogrammā, nevis tikai e-pastā, kā tas bija līdz šim. Sistēmā var autorizēties, izmantojot www.draugiem.lv kontu, un www.draugiem.lv var redzēt, kas vēl strādā ar NAIS, tādējādi sniedzot jaunu iespēju dalīties pieredzē. Lietotāji savu dokumentu komplektu veidošanai var izvēlēties ērtāko saskarnes veidu no piedāvātajiem.

“Gandrīz divdesmit darbības gadu laikā NAIS ir sevi apliecinājis kā neaizstājams palīgs vairākiem tūkstošiem lietotāju, un to abonē virkne uzņēmumu un valsts pārvaldes iestāžu. Šobrīd datu bāzē ir vairāk kā 90 000 dokumentu, tāpēc esam pārliecināti, ka klienti novērtēs jaunā NAIS iespējas,” saka Exigen Services Latvia biznesa attīstības direktors Pēteris Sliede. “Jaunie bezmaksas pakalpojumi NAIS sistēmā dod iespēju saņemt informāciju par Latvijā spēkā esošajiem tiesību aktiem vēl plašākam juridisko un fizisko personu lietotāju lokam.”

NAIS ir pilnīgākā datorizētā sistēma, kas piedāvā klientiem pilnu Latvijas normatīvo aktu kopumu – to konsolidētās redakcijas, vēsturi un sagatavotās turpmākās redakcijas, sasaisti gan ar citiem NAIS dokumentiem, gan ar citiem tiesiskās informācijas avotiem, kā arī daudzveidīgas meklēšanas iespējas. Sistēmas izstrādātājs un uzturētājs ir AS “Exigen Services Latvia”, bet izplatītājs – SIA “Komerccentrs DATI Grupa”.

Par Exigen® Services

Exigen® Services ir viens no vadošajiem IT ārpakalpojumu sniedzējiem. Exigen Services IT pakalpojumu tirgū strādā jau vairāk kā 10 gadus, un visu laiku uzņēmums saglabājis nozīmīgu lomu IT nozarē. Exigen Services ir pasaules līmeņa prasmes, atzīta profesionālā kompetence vadošo izstrādes metodoloģiju jomā un pieredze specifiskās nozarēs. Exigen Services klienti pārstāv visdažādākās jomas, tostarp finanšu pakalpojumus, apdrošināšanu, telekomunikāciju un mediju nozari. Lai klientiem sniegtu tādus risinājumus, kas paaugstina viņu biznesa vērtību, Exigen Services savā darbā apvieno inovatīvākās tehnoloģijas un metodes. Uzņēmuma izstrādes centri atrodas visā pasaulē – Ziemeļeiropā, Austrumeiropā, Ķīnā, ASV un Austrālijā. Latvijā Exigen Services klientu vidū ir Valsts Ieņēmumu dienests, LR Saeimas kanceleja, SEB banka, Tele2, savukārt starptautiski Exigen Services strādā ar Bank Julius Baer, Nationwide Insurance, T-Mobile, Bell Aliant un citiem gan Fortune 500, gan vidēja lieluma strauji augošiem uzņēmumiem.