Spītējot lietum, pasākuma dalībnieki pulcējās dzejnieka dzimtajās mājās “Kalēji”, ciematā Līči, lai paši savām acīm raudzītu, kur izcilais novadnieks ir dzīvojis un radījis savus darbus. Lietum nemitējoties un mainot Pēterdienas svinību norises vietu, tā dalībnieki atgriezās Ulbrokas bibliotēkā, lai varētu turpināt iecerētās pasākuma aktivitātes.

 

Pēterdienas svinību laikā bija klausāmi P. Brūvera bērnu dzejoļu lasījumi, kurus lasīja paši pasākuma dalībnieki, paspilgtinot tos ar vizuāliem priekšmetiem, bet P. Brūvera dzejoļu darbnīcā tika sadzejotas jaunas dzejas rindas pie atslēgfrāzes “Cik pasaule šī ir skaista….”, pēc tam tām veidojot arī atbilstošas ilustrācijas. “Jaunie” dzejnieki un dzejnieces pasākuma noslēgumā lasīja savus dzejoļu darbnīcā tapušos dzejolīšus. Pēterdienas dzejoļu darbnīcas pasākumu bagātināja gan P. Brūvera meita Indra Brūvere-Daruliene, gan dzīvesbiedre Iveta Brūvere, kuras aktīvi līdzdarbojās visās aktivitātēs.

 

Ja iesākumā dalībniekiem likās, ka dzejoļu radīšana ir viegla nodarbe, tad pildot dzejoļu darbnīcas uzdevumu un sacerot savu dzejoli, izrādījās, ka tik viegli nemaz nav…

 

Pēterdienas dzejoļu darbnīcā tapušos dzejolīšus ikviens var aplūkot Ulbrokas bibliotēkā. 

 

Paldies visiem Pēterdienas P. Brūvera dzejoļu darbnīcas dalībniekiem par atsaucību un uz drīzu tikšanos ”Galda spēļu pēcpusdienā”.

 

 

Foto – Ieva Mūrniece, Ulbrokas bibliotēkas bibliotekāre