Publisko bibliotēku inovāciju balva tika pasniegta par projektu bērniem “Mazā novadpētniecības skola”.

 

Pelču pagasta bibliotēka ir viena no četriem balvas saņēmējiem kategorijā “Publiskās bibliotēkas lomas izglītības veicināšanā”, pārējās bibliotēkas ir no Meksikas, Kenijas un Moldovas. Balvā bibliotēkai tiek piešķirti 1500 dolāri, kā arī trofeja un sertifikāts. Balvas pasniegšana notika jau septīto reizi, un Pelču bibliotēka ir pirmā bibliotēka no Latvijas, kas saņēma šo balvu.

 

Projekta “Mazā novadpētniecības skola” ietvaros Pelču pagasta bērni izveidoja divas filmiņas  “Kā cēla Pelču pili” un “Kāpēc Pelču pilij melni dakstiņi“. Projektā tika iesaistīti aptuveni 20 bērni vecumā no  7-15 gadiem.

 

Stāsta balvas saņēmēja Daina Girvaite:

“Šādas balvas saņemšana ir liels un nozīmīgs notikums ne tikai bibliotēkai, bet arī visam Pelču pagastam. Projektā “Mazā novadpētniecības skola” bērni veidoja animācijas filmiņas par pagasta un Pelču pils vēsturi, izmantojot ļoti vienkāršus un bibliotēkā pieejamus resursus.

Man ir liels prieks un gandarījums par balvu, un es ceru, ka varu kalpot par labu piemēru tam, ka arī pavisam mazai lauku bibliotēkai ir iespēja ne tikai  piedalīties  dažādos projektos un konkursos, bet arī gūt vērā ņemamus rezultātus. Esmu pateicīga EIFL gan par  konkursu, gan par Pelču bibliotēkas izvirzīšanu balvas saņemšanai, kā arī par nenovērtējamo iespēju piedalīties un vadīt interaktīvo sesiju Next Library 2015 konferencē. Balvā bibliotēka saņēma arī 1500 dolārus, ko izlietojām novadpētniecības darba turpināšanai – iegādājāmies lielu, skārienjutīgu monitoru novadpētniecības kolekciju apskatīšanai, diktofonu un materiālus novadpētniecības mapju noformēšanai.

Bibliotekārs ir informācijas speciālists – iesaku bibliotekāriem būt vērīgiem, pamanot informāciju par konkursu piedāvājumiem, un nebaidīties pieteikties!”

 

Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) kā starptautiskās bezpeļņas organizācijas EIFL nacionālais pārstāvis aicina Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas līdz 12. oktobrim pieteikties inovāciju balvai (EIFL Public Library Innovation Award), kura šobrīd jau 8. reizi izsludināta EIFL Publisko bibliotēku inovāciju programmā. Šī gada konkursa tēma – bibliotēku pakalpojumi lasītprasmes veicināšanai. Konkursā tiek aicinātas piedalīties attīstības un pārejas valstu publiskās bibliotēkas, kuras sniedz jebkāda veida inovatīvus lasītprasmi veicinošus pakalpojumus vietējās sabiedrības iedzīvotājiem.