Estētiski un funkcionāli nolietotās vides un aprīkojuma vietā lielos un mazos lasītājus gaida gaišas, siltas telpas, jaunas mēbeles un ērti lietojams krājums, kurā viegli atrast vajadzīgo grāmatu vai preses izdevumu.

Lietotāju rīcībā būs 4 datori. Pateicoties Latvijas valsts un Bila & Melindas Geitsu fonda līdzfinansētajam Publisko bibliotēku attīstības projektam, internetu, biroja programmas, kā arī dažādas datubāzes varēs lietot bez maksas. Portatīvo datoru īpašniekus bibliotēkā gaida bezmaksas bezvadu internets.

Atrast nepieciešamo informāciju gan plauktā, gan datorā palīdzēs profesionāls bibliotekārs, kurš vajadzības gadījumā sniegs arī konsultācijas datora izmantošanā.
 
Bibliotēka rīkos arī izstādes un dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām.

Jaunciema filiālbibliotēka šogad ir jau otrā RCB filiālbibliotēka, kas lasītājiem durvis ver, pateicoties Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtītajiem remontdarbiem. Jaunciemā tos veica SIA „Baltic Construction Company”. Atgādinām, ka janvāra vidū tika atvērta jaunā RCB Biķernieku filiālbibliotēka.

RCB Jaunciema filiālbibliotēka – 21. pilsētas publiskā bibliotēka – dibināta 1946. gadā, un šogad tā svin 65. dzimšanas dienu. Bibliotēka nav liela, taču Jaunciemā, tāpat kā citās RCB filiālbibliotēkās, tiek nodrošināts pilnvērtīgs un mūsdienīgs bibliotekārais pakalpojums. 

Bibliotēka strādās O., T., C., P. 10.00-18.00, sestdien 10.00-17.00, svētdiena, pirmdiena – brīvdienas.
Kontakttālrunis: 67037095