Koncertā muzicēs Ieva Parša (balss), Herta Hansena (klavieres), Inga Sunepa (čells), Ligita Spūle (flauta) un Anrijs Pitens (klarnete). Ar latviešu kamermūzikas stāstu klausītājus iepazīstinās muzikoloģe Liene Jakovļeva.Koncertprogrammas pamatu veido divi vokālie cikli, kurus radījuši dažādu paaudžu un rokrakstu latviešu komponisti – Mārīte Dombrovska un Romualds Kalsons, šī gada jubilārs.

 

Vidējās paaudzes komponistes Mārītes Dombrovskas (1977) skaistais, bet reti atskaņotais dziesmu cikls ar Aspazijas dzeju tapis Šveicē, radošajā namā Casa Pantrova Lugano, netālu no Kastaņolas, kur trimdas gados dzīvojuši Rainis un Aspazija. Gūstot iedvesmu Šveices krāšņajā un gleznainajā dabā, uzrakstītas piecas dziesmas, kurām teksti izvēlēti no Aspazijas gaišākajiem dzejas krājumiem Saulains stūrītis (1910) un Ziedu klēpis (1911), kas radīti Kastaņolā. 

 

Komponists Romualds Kalsons (1936) šogad svin 80 gadu jubileju. Plašākam klausītāju lokam  vairāk pazīstams kā spilgtās muzikālas drāmas – operas “Pazudušais dēls” un krāšņi instrumentētu simfoniskās mūzikas opusu autors. Viņa radītā kamermūzika pazīstama vien ļoti šauram klausītāju lokam. Tāpēc priecājamies par iespēju ventspilniekus iepazīstināt ar spilgtā cilvēka jūtu pasaules atveidotāja “tuvplāna” mūziku, kurai raksturīga izteikta tēlainība, psiholoģisks trāpīgums un ironija. Koncerta programmā – vokālais cikls “Etīdes par nebeidzamību” ar Ojāra Vācieša vārdiem, arī daži instrumentāli opusi.  

Koncertā skanēs arī Tālivalža Ķeniņa un Jāņa Mediņa mūzika.

 

Projekta īstenotāji ir draugi un domubiedri, kuri par mūziku domā un to izjūt  līdzīgi. Ikdienas profesionālās gaitas katram savas, tomēr vēlme kopā muzicēt un uzturēt dzīvu kamermuzicēšanas tradīciju Latvijā paliek nemainīga jau daudzus gadus. Koncerts notiek pateicoties Ventspils pilsētas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam. Ieeja koncertā bez maksas