Trio Spectrum” sastāvā muzicē flautiste Liene Denisjuka-Straupe, čellists Jānis Pauls un pianiste Kristīne Paula. Pavasarīgi krāsainajā kamermūzikas koncertā “Anemones” skanēs gan vācu romantisms, gan franču impresionisms, gan latviešu vēlīnais romantisms, gan amerikāņu eklektisms.

 

Vācu komponista Karla Marijas fon Vēbera (Carl Maria von Weber) Trio klavierēm, flautai un čellam sol minorā, op. 63 ir bieži atskaņots darbs un “Trio Spectrum” piedāvās klausītājiem savu interpretāciju par filozofisko lielformāta opusu, kuram iedvesmu Vēbers guvis Gētes mīlas lirikā.

 

Francūzis Andrē Kaplē (André Caplet) ir komponists ar šarmantu un izsmalcinātu rokrakstu. No viņa daiļrades koncertā skanēs divas miniatūras: „Sapņojums” un „Mazs valsis”. Savukārt Kaplē tautietis un laika biedrs, komponists un flautists  Filips Gobērs (Philippe Gaubert) koncertā būs pārstāvēts kā „Triju akvareļu” autors. Tās ir trīs ainiņas, katra ar savu toņu gammu un nosaukumu: „Skaidrs rīts”, „Rudens vakars” un „Serenāde”.

 

Latviešu skaņradis Leonīds Vīgners ir radījis brīnišķīgu noskaņu „Meditācijā” čellam un klavierēm. Skaņdarbs allaž uzrunā ar autora intraverto ekspresiju,, bet amerikāņu autora   Jozefa Švantera (Joseph Schwantner)  miniatūrā „Melnās anemones” eklektiski savijas impresionisma, romantisma un modernisma vēsmas.Ieeja koncertā bez maksas.

 

Koncertu atbalsta  Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Flautistu asociācija.