Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka laipni aicina visus interesentus 21.oktobrī no plkst. 15:00 līdz 16:30 piedalīties starptautiskās Open Access nedēļas pasākumā Bibliotēkas Raiņa bulvārī klusajā lasītavā (Raiņa bulv. 19, 2. stāvs, 203. telpa).

Pasākumā piedalīsies un par iespējām publicēt pētījumus brīvpieejas datubāzē BioMed Central stāstīs tās pārstāve Megan Friedman. BioMed Central satur pētījumus nozarēs: bioloģija, biomedicīna un medicīna.

Pasākuma programma:

15.00 – 15.30 – BioMed Central – SpringerOpen pārstāves – Megan Friedman prezentācija par BioMed Central piedāvātajām iespējām

15.30 – 16.00 diskusija

16.00 – 16.30 Saruna ar LU Bibliotēkas pārstāvjiem par Open Access kustības atbalstu augstākās izglītības un zinātnes attīstībā.

• LU Bibliotēkas pieredze Open Access projektos

• LU Bibliotēkas Brīvpieejas resursu piedāvājuma veidošana

• Informācījpratības veicināšana un Open Access popularizēšana

Aicinām pieteikt dalību līdz 19. oktobrim, aizpildot pieteikšanās formu.

Open Access ir kustība jeb iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt un atbalstīt bezmaksas brīvpieeju elektroniskajiem resursiem izglītības un akadēmiskajā vidē. Lai veicinātu zinātniskās informācijas brīvu pieejamību, zinātniskās institūcijas, zinātnisko pētījumu finansētāji, augstākās izglītības iestādes arvien vairāk pievērš uzmanību un atbalsta atbalsta Open Access nostādnes.

Papildu informācija:
Aldona Volkova
E-pasts: aldona.volkova@lu.lv
Tālr.: 26405016