2016.gada 1.decembrī spēkā stājās Nemateriālā kultūras mantojuma likums, kas cita starpā paredz arī Nacionālā nemateriālā kultūras mantojuma saraksta izveidi. Seminārā tiks sniegtas atbildes uz jautājumiem – kā šis saraksts “savietosies” ar citiem līdzīga satura sarakstiem (piemēram, UNESCO pasaules mantojuma vai “Pasaules atmiņas” sarakstiem), ko var pieteikt šādam sarakstam un kādēļ tas būtu jādara?

 

Seminārā piedalīsies LNKC direktore Signe Pujāte, NKM likuma un normatīvo dokumentu izstrādāšanā iesaistītā juriste Līga Ābele, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvji un Valsts izglītības satura centra folkloras metodiķe Māra Mellēna. LNKC eksperti skaidros saraksta izveides kārtību un atbildēs uz jautājumiem par pieteikumu saturu un formu.

 

Pieteikšanās semināram: lnkc.gov.lv/jaunumi/seminars-nemateriala-kulturas-mantojuma-saraksta-veidosana/ Semināram lūdzam pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots!

Aicinām arī mediju pārstāvjus piedalīties seminārā! Tā ievadā tiks sniegta vispārīga informācija par Nemateriālā kultūras mantojuma likumu un saraksta veidošanu.