Nometni šogad organizē Talsu Galvenā bibliotēka, pārņemot stafeti no Saldus novada. Vasaras nometne notiks Talsu novada Valdemārpilī.

 

Tradīcija  tika aizsākta un iedibināta 2010. gadā. Ideja par izglītojošu Vasaras nometni Kurzemes reģiona bibliotekāriem sākās Saldus novadā. Bibliotekāri pulcējas divu dienu nometnē kādā no Kurzemes novadiem, lai iepazītu konkrētās  vietas kultūrvēsturiskās, dabas vērtības, mācītos tās apzināt, nodot informāciju sabiedrības vajadzībām un tās izglītošanai. Pirmā Vasaras nometne notika Saldus novada Nīgrandē, 2011. gadā Talsu Galvenā bibliotēka turpināja ar nometni Kolkā. Pirmais nometņu rotācijas cikls ar ievirzi novadpētniecībā noslēdzās 2014. gadā ar nometni Kuldīgā. Ar pagājušo gadu Saldus novads sāka otro vasaras nometņu ciklu, kura kopējā tēma un ievirze ir darbs ar bērniem.

 

Darbs ar bērniem ir arī šī gada nometnes vadmotīvs – “Dzīvesziņa jaunajai paaudzei”


Nometnes laikā bibliotekāri ne tikai iepazīsies ar vietējiem tūrisma objektiem un kultūrvidi, bet dalīsies pieredzē par šajā darba gadā paveikto un sasniegto, kā arī tiksies ar ar lektoriem – Kasparu Simanoviču, (LU Teoloģijas fakultātes bakalaurs, Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs), Māri Olti, (biologs, žurnālists, grāmatu autors, sabiedriski nozīmīgu televīzijas raidījumu veidotājs) un Igurdu Baņķi, (LAK Meistars, skolotājs, Kurzemes tūrisma asociācijas balvas „Lielais Jēkabs 2011” ieguvējs, titula Talsu novada radošākais novadnieks 2011” īpašnieks).