Vai vārda brīvība ļauj publicēt visu, kas ienāk prātā? Vai interneta medijiem nebūtu jābūt atbildīgiem par to, kas tiek publicēts viņu portālos? Vai to ir jāierobežo vai tomēr nē? Debašu mērķis ir veicināt diskusiju par mediju kvalitāti un spēju vērtēt informāciju kritiski.

Debatēs katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija attiecībā uz apspriežamo jautājumu: par vai pret. Katru pusi pārstāvēs trīs spēcīgi runātāji – jomas eksperti, pieredzējuši debatētāji. Pēc debatēm moderatora vadībā notiks diskusija, kurai sekos Pētera Grestes vārda brīvības apbalvošanas ceremonija.

Debatētāji

 
PAR: KIRILS SOLOVJOVS – IT jautājumu ekspertsLĪVA BISENIECE – digitālās komunikācijas un drošības eksperteRASMUSS FILIPS GEKS – pieredzējis debatētājs*

PRET: TOMS OSTROVSKIS, TVnet galvenā redaktora vietnieksJĀNIS PALKAVNIEKS, Draugiem grupas runasvīrsEDVARDS RUTKIS – pieredzējis debatētājs*

Debates vadīs žurnāla “Ir” komentētājs Pauls Raudseps.

Pasākums notiks 1.decembrī plkst.17:30-19:30 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā 4a. Debates notiks latviešu valodā ar tulkojumu angļu, apbalvošanas ceremonija notiks angļu valodā. Ikvienam iespēja skatīties tiešraidi: tvnet.lv un apollo.tvnet.lv.

Aktuālā informācija pasākuma Facebook lapā.

Debates tiek rīko Debašu Asociācija “QUO tu domā?” sadarbībā ar Kultūras ministriju un Rīgas Ekonomikas augstskolu.

*Debašu klubu pārstāvji nepārstāv savu personīgo viedokli

 

 
Evija Goluba

Latvijas Debašu asociācijas “QUO tu domā?”

Projektu vadītāja

Tālrunis: 29660930

E-pasts: evija.goluba@gmail.com; info@quotudoma.com

Facebook

Twitter